Hvem er mest mobil-afhængig?

Lækkert, men dyrt

(Foto: TAG Heuer)

For seks-syv år siden var TAG Heuer og Breitling de to eneste schweiziske urmærker, der så, hvor markedet bar hen – og det var bort fra traditionelle mekaniske armbåndsure og over til de digitale smartwatches.

Begge lancerede hurtigt hybride udspil, der lignede rigtige schweizerure – desværre  også i pris – men som indeholdt app og displays a la Apple, Samsung, Huawei og Garmin.

I dag sælger Apple flere Watches end hele den berømte urindustri i Schweiz omsætter tilsammen. Alligevel er der kun få i alperepublikken, som er gået over til at bygge smarte ure. Og de, der gør det, tager alt for mange penge for dem.

(Foto: TAG Heuer)

Det gælder også for det nye Connected Calibre E4, der netop har haft premiere. Det har været flere år undervejs, men virker en smule outdated ved at bruge det gamle Wear OS styresystem fra Android og ikke det nye og mere fremtidssikre, som Google og Samsung udvikler sammen.

Priserne ligger på mellem 1.800 og 2.600 dollars – ca. 12.000 og 17.500 kroner. Det lyder måske ikke voldsomt, når man er vant til at købe modevarer fra den franske LVMH koncern – Louis Vuitton Moet Hennessy, som TAG Heuer hører til. Omvendt er det også, hvad man giver for en fin gamer-pc eller en lækker og hurtig laptop.

Men ok – det nye Connected Calibre E4 ser også flottere og dyrere ud end de kinesiske og amerikanske smartwatches. Det oser af klasse, og det betaler man for. Inklusive et urglas af håndslebet safir.

(Foto: TAG Heuer)

TAG Heuers Connected ure leverer traditionelt design i ure, der er større end de fleste andre ure. Det gælder også for den netop præsenterede fjerde generation, som fås i urkasser på 42 eller 45 mm i diameter.

Til forskel fra tidligere modeller er urkassen i rustfrit stål blevet lidt smallere og kronen gjort større. Det sidste skal forbedre betjeningen og interaktionen med de mange digitale features i uret.

Connected Calibre E4 har fysiske metalknapper som på et klassisk schweizerur, men de bruges ikke til at styre kronografen, men andre ting.

(Foto: TAG Heuer)

Den lille 42 mm model er den mest elegante. Den fås udelukkende i sølv og må undvære en keramisk ramme omkring displayet. Den store 45 mm kan også købes i sort DLC titanium, og det ser råt og maskulint ud.

Selvfølgelig kommer TAG Heuer nyheden med en masse apps til fitness entusiaster og til dem, der i hvert fald udadtil vil indlede en mere sund livsstil. App’en fungerer fint på uret alene og kræver ikke en smartphone, tablet, laptop eller et tv.

Uret leder brugeren direkte til at udføre de korrekte bevægelser til hver øvelse og sportsgren. Er man ved at afslutte den ene, vibrerer uret for at lokke en til at gå ombord i den næste.

TAG Heuer har præ-installeret et pænt udvalg af fitness- og sports-relaterede apps på Connected E4. Er de ikke gode nok, kan man downloade andre fra Googles Play butik på nettet.

Fabrikanten har heldigvis forbedret spilletiden på en batteri-opladning med 30 procent. Nu kører uret snildt et helt døgn, selvom det er pakket med informationer fra aktiviteter som flere timers vandring, en time med løb og fem timers golf.

Endelig er udvalget af ekstra tilbehør blevet bedre. Nu kan brugere skifte mellem mange forskellige urremme i læder, metal eller gummi, eksperimentere med flere sjove urskiver osv….

Problemet er bare, at det samme kan man med langt billigere smartwatches fra Apple eller Fjernøsten….

(Foto: TAG Heuer)

Connected uret fås nu med urremme i flere friske farver og i læder, metal og gummi. (Foto: TAG Heuer)

(Foto: TAG Heuer)

(Foto: TAG Heuer)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem er mest mobil-afhængig?