Online tager 1/4 af vores tid

Nu kan I se over hovedet

Når man nu ikke er så høj, kan det være praktisk at tage hjælpemidler i brug for at kunne se frem i en større menneskeflok eller måske hen over et hegn.

Til den slags formål har mennesker for lang tid siden opfundet periskoper. De er bare lidt besværlige at slæbe rundt på – og slet ikke så elegante som disse nye briller fra den britiske designer og opfinder Dominic Wilcox.

Han kreerede allerede for seks år siden herresko med indbygget GPS og navigator. Via små diskrete lysdioder på skoens snude kunne man se, i hvilken retning man skulle gå for at finde den ønskede adresse.

Siden har der været lidt tavst omkring Wilcox. Indtil han nu dukker op med sine skægge One Foot Taller Periscope Glasses. Som navnet antyder kan brillebæreren se en fod højere, end han eller hun selv er. 30,48 centimeter for at være præcis.

Wilcox lod sig imidlertid lokke af en konkurrence, som Microsoft udskrev for at fine ekstra-ordinære løsninger til hverdagens problemer. De bedste forslag ville komme på udstilling I London.

I den forbindelse kom opfinderen i tanke om en lille kvinde, han havde set under en rock-konceet. Hun dansede rundt blandt publikum, uden at hun kunne se bandet på scenen. Musikken var nok for hende.

 

Wilcox’ nye påfund låner teknikken fra u-bådene. To spejle vinkles I forhold til hinanden – med det ene anbragt i toppen af et rør og det andet i bunden – foran øjnene på den, der skal se med. Brillerne er lidt mere moderne, men stadig meget praktiske. I hvert for dem, der har et problem med at kigge højt nok.

D&AD festivalen i London, hvor de forskellige opfindelser blev udstillet, er desværre lukket nu. Den havde kun åbent fra den 21. til den 23. maj.

I må derfor nøjes med at se Dominic Wilcox’ skægge idé på disse fotos i Leifshows bloggen eller på designerens hjemmeside her….

Her er Dominic Wilcox’ berømte GPS sko fra 2013.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Online tager 1/4 af vores tid