Tesla vil have egen app store

Leica med tiden

(Foto: Leica)

Man kan ikke beskylde den berømte tyske kamera- og optik-fabrikant Leica for at være hurtig. I hvert fald ikke, når det drejer sig om at åbne nye forretnings-områder.

Det er nemlig fire år siden, at jeg præsenterede armbåndsur for første gang fra Carl Leitz Jena. Derefter var der tavshed i meget lang tid – indtil i går.

Da meldte Leica ud, at man nu kan købe firmaets første to armbåndsure, der naturligvis er lavet i det fineste finmekanik. Ligesom Leicas kameraer, optikker, forstørrelsesglas og kikkerter.

Urene er dyre og typisk for Leica. Designet efter principperne for ”Das Wesentliche.” Ikke noget med lir eller lysshows.

En gammel urmager vil elske dette syn – meget andet end et smartwatch. (Foto: Leica)

De to urvarianter deler samme urkasse på 41 mm i rustfrit stål og 14 mm i tykkelse. De fås enten som Leica L1 med tid og dato eller L2 med tid og alternativ tid.

I begge udgaver har Leica indbygget en patenteret krone, der modsat andre ure skubbes ind – ligesom en kamera-knap. Midt på kamera-knappen sidder en lille rød dut i keramik. Leicas kendemærke.

Det foto-inspirerede finder man også i det buede urglas, hvis safirglas er designet, så det ligner fronten af en kamera-linse.

Selvfølgelig er der ikke plastik på Leica nyhederne: Urskiven er af aluminium og i et simpelt matsort finish. Dato-vinduet er placeret I klokken tre position, mens power-indikatoren gemmer sig mellem klokken otte og ni.

(Foto: Leica)

Leica samler urene i egen fabrik, men overlader byggeriet af det finmekaniske urværk til Lehmann Präzision. Kendere af mekaniske ure i luksus-klassen vil vide, at det er her Lehmann tidsviserne bliver lavet.

Lehmann har udviklet urværket til Leica urene helt fra grunden. Det er altså ikke en hyldevare, som bare har fået et nyt navnemærke på.

Urværket, der skal drejes op manuelt, har en gang-reserve på 60 timer. Hele herligheden kan man studere gennem urets gennemsigtige bagside.

Priserne for Leica urene er til feinschmeckere, og de to (gamle) nyheder fremstilles derfor kun i 500 eksemplarer hver. L1 koster 10.000 dollars og L2 14.000 dollars. Det er henholdsvis ca.  66.500 og 93.000 kroner….

Bagsiden af Leica uret er gennemsigtigt, så man kan kigge ind til værket. (Foto: Leica)

(Foto: Leica)

Dette lille mekaniske vindue viser, om uret snart skal trækkes op. (Foto: Leica)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tesla vil have egen app store