Vi stoler ikke så meget på Facebook længere

Se tiden an med Leica

Leica. Det ved alle er nogle af verdens bedste fotokameraer – og dyreste. Lidt færre kender til, at de tyske mestre også sælger professionelle mikroskoper, laboratorie gear og præcisions udstyr til geografiske målinger.

Men armbåndsure og Leica. Det er da noget nyt.

Ikke fordi ure og kameraer ligger så langt fra hinanden. Klassiske analoge ure – for det er ikke smartwatches, som Leica kommer med – kræver samme finmekanik og præcision som fotoapparater af høj kvalitet.

Klassisk elegance. De nye Leica ure kommer på markedet til efteråret.

Men det er alligevel lidt overraskende timing, når Leica for få uger siden sagde farvel og tak til sit legendariske M7 kamera, der har kørt med film igennem 16 år. Nu kører næsten alle Leica’er digitalt.

Anyway. Ernst Leitz Werkstätten – det hedder firmaet bag Leica – har puslet med ideen om et eget armbåndsur i topklasse siden 2012. Det kræver åbenbart en langvarig proces, hvor man undervejs har drøftet mulighederne med både schweiziske og tyske urfabrikanter. Til sidst endte man hos en af sine gode venner – den kendte tyske designer Achim Heine – der har tegnet flere kameraer for Leica.

Resultatet er de to Leica L1 og L2 ure, der begge fremtræder i klassisk design – og med mekanik i en klasse, som kan få selv de konservative schweiziske urmagere til at nikke anerkendende..

Urets bagside er af safirglas, så man kan kigge ind til finmekanikken.

L1 og L2 kommer i urkasser af poleret rustfrit stål. De er 41 mm i diameter og indeholder en række design detaljer, man kan genkende fra Leica kameraer. Det er f.eks. det røde logo i urets krone, mens urets gang-reserve er udformet præcist som et måle-instrument i Leicameter lysmåleren i M3  kameraet.

Lidt moderne stil er der dog midt i al den klassiske mekanik. Leica har gjort urets bagside gennemsigtig, så man kan se tiden arbejde. På urglas på forside og bagside er lavet af ridsefast safir krystal. Fronten er desuden anti-refleks behandler på både over- og underside af glasset.

Leica har ikke oplyst endnu, hvornår L1 og L2 urene kommer til salg – men det bliver ikke i Limited oplag. Alle, der har råd, kan købe et – hvis de da ikke er udsolgt. Priserne ventes at begynde ved 75.000 kroner….

Med en diameter på 41 mm og en tykkelse på 14 mm er Leica urene ikke til små tynde arme.

De nye Leica ure fås med sort eller med rød urskive.

De nye Leica ure passer perfekt til manden m/k, der også har et Leica kamera.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi stoler ikke så meget på Facebook længere