OnePlus forsinker Android 12

Gå og du vil være genkendt

(Peggy Marco / Pixabay)

Hvordan sikrer I jeres smartphone mod tyveri, eller at andre kan se og læse, hvad I skriver og gemmer på mobilen?

De fleste beskytter vel telefonen bag koder eller pinkoder. Andre bruger fingeraftryk, mens de mest avancerede lægger deres kønne ansigt til, så de kan blive genkendt af mobilens kameraer og sensorer.

Nu har engelske forskere foreslået et ekstra lag af sikkerhed, der vil gøre det nærmest umuligt at knække koden for tyve:

Forskerne på University of Plymouth har nemlig udviklet en metode, hvor sensorer identificerer deres ejer ved hjælp af vedkommendes måde at gå på.

At gang-arter kan bruges til at genkende og huske personer er ikke noget nyt. Bare tænk tilbage på Monty Pythons berømte tv-comedy med ”ministeriet for gakkede gangarter.”

Siden har Kina meget mindre morsomt lært at bruge metoden til at overvåge sin befolkning. Kameraer på alle kinesiske gadehjørner har ansigts-genkendelse.

De britiske forskere brugte mobiler, der var anbragt i et bælte, til deres eksperimenter. (Foto: University of Plymouth)

De mere avancerede af slagsen kan også kigge bag mundbind og masker eller identificere personerne på den særlige måde, de går på.

Samme teknologi vil briterne nu benytte inde i selve telefonerne. De første testkørsler med 44 deltagere gav mellem 85 og 90 procent sikker genkendelse.

Testpersonerne var mellem 18 og 56 år. De bar mobiltelefonen i en bælte-taske i 10 dage, hvor de både skulle gå almindeligt, småløbe og gå på trapper. Telefonens indbyggede gyroskop blev så brugt til at måle bevægelserne.

Forskerne skrev en særlig app til formålet, som forvandlede input fra gyroskopet til brugbare gang-profiler af hver person.

Under de første forsøg lå fejl-procenten på i gennemsnit 11,38 procent for normal gang, 11,32 procent for hurtig gang eller småløb og 24,52 procent for at gå op af trapper.

Briterne vil nu finpudse deres teknologi, så den kan indbygges som standard i mobiltelefoner om et par år eller tre.

Forsknings-resultaterne blev forleden offentliggjort i det respekterede fagtidskrift ”Computers & Security”….

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus forsinker Android 12