Smart lyd fra Porsche

Robotten slår græsset klogt

(Foto: Novabot)

Hvis man gerne vil have en indikation af, hvordan fremtidens selv-kørende biler fungerer, kan man tage et kig på moderne plæne-robotter.

De mest avancerede af dem indeholder kunstig intelligens (AI) og kameraer, der kan direkte sammenlignes med næste generation personbiler. De undgår f.eks. forhindringer, bremser ned før påkørsel og tilpasser deres hastighed til forholdene.

Når man så ser på den nye amerikanske Novabot plæne-robot, ligner den tilmed en super-sportsvogn i miniformat. Taget direkte ud af en science-fiction film eller tegneserie.

Novabot rummer en snes forskellige sensorer på fronten og undersiden. Bag robottens ”forrude” sidder desuden et 360 graders HD-kamera, som holder et vågent øje med alt, hvad der foregår omkring den selvkørende plæneklipper.

Novabot er designet som havens strømlinede sportsvogn. (Foto: Novabot)

Det integrerede NovaVision computer kan undersøge, opdage og genkende både sin aktuelle position, overfladen den kører og alle objekter omkring den.

Allerbedst er, at Novabot ikke kræver, at man trækker grænse-snore omkring sin græsplæne, så robotten ikke kommer til at køre hen over dyrebare blomster eller urtehaven med alle krydderierne.

Novabot kan køre problemfrit rundt i hele ens have og selv finde ud af, om det er på græs, jord, beton, fliser, grus eller brosten.

Den fungerer på bakker med op til 45 procent stejlhed – det er 23 grader. Den er vandtæt og kan køre hen over selv en blød undergrund takket være sine store off-road hjul.

(Foto: Novabot)

Undervejs sørger den kunstige intelligens for, at robotten af sig selv undgår sammenstød med mennesker, kæledyr, træer, hække, genstande, legetøj, køretøjer – og selv hundelorte.

Ifølge Novabot har elmotoren kræfter nok til at klikke græsplæner på op til 2.000 kvadratmeter. Når robotten løber tør, kører den automatisk tilbage til sin ladestation.

Novabot forsøger i øjeblikket med stor succes at hente finansiering til en stor-produktion via Crowd Funding på iværksætter portalen Indiegogo. Efterspørgslen har været så stor, at det ønskede beløb er indkommet næsten 35 gange.

Interesserede kan dog fortsat forudbestille en Novabot plæne-robot til sig selv til under halv pris. Så koster robotten 1.299 dollars eller godt 8.500 kroner….

Plænerobotten indeholder et 36+ graders kamera. (Foto: Novabot)

(Foto: Novabot)

(Foto: Novabot)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart lyd fra Porsche