Vildt cover til iPhone 13

Datacentre skal være mindre tørstige

De store datacentre, hvis hundreder af computer servere tygger på alle vores informationer i skyen og trafik på internet, bruger ikke kun enorme mængder strøm. De er også tørstige efter vand, som skal køle computerne ned i deres daglige drift.

Microsoft har et stærkt fokus på sine datacentre, der kan være en udfordring, når virksomheden vil være CO₂ negativ inden 2030.

Derfor har Microsoft nu undersøgt de lokale temperatur forhold grundigt alle de steder, hvor koncernen har datacentre. Det gælder også i Danmark.

Analysen afslører, at der kan spares store mængder vand: I 2024 skal vandforbruget ned med 95 procent i datacentrene. Det svarer til 5,7 milliarder liter vand om året.

”I disse år etablerer vi flere og flere datacentre verden over. Den udvidelse af kapaciteten skal ske uden en tilsvarende forøgelse af vores klima-aftryk,” understreger Nana Bule. Hun er administrerende direktør for Microsoft Danmark.

”Vi følger derfor udvidelse op med enorme investeringer i energi-effektivisering og sikring af vedvarende energi til datacentrene. Det er afgørende for, at vi kan matche kundernes efterspørgsel med vores klimamål,” fortsætter hun.

Microsoft forventer at skulle etablere omkring mellem 50 og 100 nye datacentre hvert år fremover. Det skyldes den globale digitalisering og kundernes øgede dataforbrug, der stiller stadig større krav til data-håndtering og digitale services.

Størst opmærksomhed er der omkring datacentrenes strømforbrug. Her har Microsoft travlt med at underskrive aftaler om levering af vedvarende energi.

Det har software-giganten bl.a. gjort i Danmark, Sverige, Spanien, Storbritannien og Irland. Aftalerne gør ifølge nyhedstjenesten Bloomberg Microsoft til verdens største kommercielle indkøber af vedvarende energi.

I december sidste år annoncerede Microsoft etableringen af en ny datacenter region i Danmark:

Den skal være 100 procent forsynet af vedvarende energi og bidrage til, at Microsofts danske kunder kan styrke deres digitalisering og samtidig reducere CO₂ -aftrykket af deres IT-løsninger….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vildt cover til iPhone 13