Se - det er en cool Corona maske

Mobil med mega linse

(Foto: Sony)

Grænserne mellem smartphones og traditionelle fotokameraer udviskes mere og mere, og efterhånden kan man ikke kun påstå, men også bevise, at billeder taget med mobil er lige så gode som taget med et ”rigtigt” spejlrefleks.

Sony var med til at fjerne grænserne, da virksomheden i begyndelsen af 2021 introducerede sin vildt dyre Xperia Pro telefon. Den har professionelle videofolk som primær målgruppe.

Nu følger Sony så efter med sin professionelle kameramobil numero to. Det er den noget billigere Xperia Pro-I, der henvender sig mere til foto-entusiaster og til video-bloggere,

Xperia Pro-I er udstyret med samme én tommers billedsensor, der sidder i Sonys RX100 VII. Det er en sensor, der er langt større end på de fleste andre smartphones.

(Foto: Sony)

 

Xiaomis topmodel Mi 11 Ultra har en tilsvarende stor billedsensor, men den mangler Sonys fase-korrigerende autofokus.

Lad mig forklare det på en anden måde:

Googles nye Pixel 6 Pro mobil har et Zeiss hovedobjektiv med billedpunkter (pixels) på hver 1,2 um. På Sonys Xperia Pro-I er hver pixel på 2,4 um, hvilket kan sikre langt bedre fotos under dårlige lysforhold.

Pro-I kan skyde 12 bit RAW fotos og ægte 4K video med 120 billeder i sekundet Desuden kan man skifte mellem blænder på f/2.0 og f/4.0. Det er specifikationer, man forventer af et professionelt fotokamera – ikke af en moderne Android mobil.

Når vi nu er ved kameraer, som er den nye Sonys største styrker, skal nævnes, at det store hoved-objektiv flankeres af en 16 mm ultra vidvinkel linse og en tele på 50 mm. De to matcher typisk, hvad fotografer har af standard objektiver til deres spejlrefleks kamera.

Den nye Xperia Pro-I mobil har samme størrelse og kvalitet billedsensor som i Sonys professionelle spejlrefleks kameraer. (Foto: Sony)

 

Langt hen ad vejen er den nye Pro-I en Sony Xperia 1 III, der er blevet tunet med bedre kameraer. Processoren er f.eks. den samme Snapdragon 888 med 12 GB RAM og 512 GB lager. Er det ikke plads nok til ens fotos, kan man udvide med et microSD kort på hele 1 TB.

Pro-I har også samme OLED skærm på 6,5 tommer. Det kan vise ægte 4K billeder med hurtig 120 Hz opdatering. De vises i 21:9 bredformat.

På lydsiden ligger den nye Sony også langt over gennemsnittet. Telefonen indeholder f.eks. Sonys semi-professionelle LDAC – digital til analog konverter. Desuden har telefonen et klassisk hovedtelefon-stik på 3,5 mm.

Endelig leveres Sony Xperia Pro-I med et batteri på 4.500 mAh, der skal kunne holde telefonen kørende hele dagen. Med i boksen følger en 30 watt ladeblok, der kan fylde batteriet 50 procent op på 30 minutter.

Helt som forventet koster den nye kamera-mobil i superklassen en mindre formue. Sony vil have 1.800 euro for nyheden, når den dukker op til december. Den danske pris er endnu ikke kendt, men direkte oversat fra euro vil den ligge på ca. 13.600 kroner….

Her ses hemmeligheden i den nye kameramobil. – den store billedsensor op hele én tommer. (Foto: Sony)

Sony vil levere et komplet vlogger kit til videobloggere. (Foto: Sony)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se - det er en cool Corona maske