Kan man printe med månestøv?

Honor er tilbage

(Foto: Honor)

Da Huawei rendte ind i problemer med den amerikanske regering, betød det som bekendt, at den kinesiske telegigant blev udelukket fra levering af 5G mobilnet til en masse vestlige lande inklusive Danmark.

Desuden fik amerikanske chipfabrikanter og softwarehuse forbud mod at sælge produktet til Huawei. Resultat:

Huaweis populære smartphones styrtdykkede i salg i bl.a. Skandinavien, fordi de ikke længere kunne bruge det originale Android og Googles populære online services som Maps eller YouTube.

Sortlistningen havde faktisk også en tredje konsekvens: Huawei blev nødt til i 2020 at sælge sit datterselskab Honor. Det blev primært brugt til at sælge Huawei toptelefoner til en billigere pris gennem direkte online salg i stedet for via forhandlere.

Honor nåede aldrig at blive et udbredt fabrikat her i landet, fordi Huaweis danske afdeling holdt telefonerne væk for ikke at kannibalisere det gode salg af sine egne smartphone modeller.

Jeg kender dog en del danskere, der alligevel tog Honor mobiler hjem. De købte dem via England, hvor Honor var et stort mærke.

Siden har der været ret tavst omkring Honor, som blev opkøbt af kinesiske investorer. Honor har lanceret et par enkelte telefoner, men kun i Kina.

Det skal ændre sig nu, hvor Honor har præsenteret sine første tre – helt egen-producerede – smartphones. De er ikke længere bare Huawei mobiler med et andet navn på.

(Foto: Honor)

Honors nye Magic 3 telefoner er interessante af flere grunde:

Modsat Huawei har Honor lov til at købe ind i USA, Det betyder, at telefonerne er udstyret med 5G, Qualcomms Snapdragon 888 processor og Google Android 11. Dermed har de også adgang til Google services som Play Store og populære apps som Facebook, Instagram, Twitter, Gmail osv.

Honor Magic 3 er samtidig de eneste smartphones, der kan optage videofilm i biografernes IMAX format. Det sker så i 4K kvalitet. Et salgs-argument, som Huawei tidligere var ene om med sine Mate 30 og Mate 40 topmodeller.

Netop de to Huawei telefoner spøger også i kulissen, når man ser på det ydre design af Honor Magic 3, Magic 3 Pro og Magic 3 Pro+. Man siger jo, at æblet ikke falder langt fra stammen, og det er i hvert fald rigtigt, når man sammenligner Honor og Huawei.

De tre nye Magic modeller deles om samme OLED skærm på 6,76 tommer med hurtig 120 Hz billed-opdatering. Displayet er buet i siderne og kan vise grafik i Full HD+ og 2.772 gange 1.344 punkter.

Alle tre mobiler er også vandtætte efter de skrappe IP68 standarder. Det betyder, at telefonerne ikke kun kan tåle regnvejr og en sandstorm. De overlever også at ligge på 1,5 meter nede i vand i en halv time.

Desuden kommer Honor trioen med samme batteri på 4.600 mAh. Det kan oplades hurtigt med 66 watt via kabel – i Pro+ modellens tilfælde også trådløst med 50 watt.

Forskellene ligger primært i processorer og hukommelse samt de kameraer, de er udstyret med:

Ligesom masser af andre moderne Android telefoner kører basis-modellen af Honor Magic 3 med en Snapdragon 888 processor, som kan brede sine data ud på 8 eller 12 GB RAM og 256 eller 512 GB lager.

Honor Magic 3 Pro får den lidt hurtigere Plus-udgave af Snapdragon 888 processor og ellers samme RAM- og lager-størrelser.

Topmodellen Pro+ har så Snapdragon 888+ chip og større hukommelse med 12 GB RAM og 512 GB lager som standard.

Kameraerne i Magic 3 er blevet designet med, hvad Honor kalder ”Eye of Muse”. Lyder fint, men kræver afprøvning for at tjekke om billederne er lige så gode som ordene.

De to mindre Magic 3 telefoner har  samme hoved-objektiv med en Sony IMX766 billedsensor på 50 megapixel.

Standard-modellen har desuden en ultra vidvinkel linse på 13 MP og 120 graders dækning samt  et 64 MP monokromt kamera.

Pro-versionen får et ekstra tele-objektiv i periskop design på 64 megapixel. Det har 3,5 gange optisk zoom, 10 gange hybrid og 100 gange digital zoom.

Endelig udskifter Pro+ udgaven IMX-766 sensoren med den større Sony IMX700 på 1,28 tommer i diameter og optisk billed-stabilisering (OIS).

Tele-objektiv og sort/hvid linse er de samme som på Pro, mens topmodellen yderligere er udstyret med en farve-temperatur sensor for mere præcise billeder.

Honor sender i første omgang sine tre Magic nyheder på det kinesiske marked. Til efteråret kommer telefonerne til Europa, hvor de skal koste henholdsvis 899, 1.099 og 1.499 euro. Det svarer til ca. 6.800, 8.300 og 11.300 kroner – ikke just billigt….

 

 

 

1 kommentar

  • Mange tak for nogle gode artikler, som beskriver tingene på en god og “letforståelig” måde 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man printe med månestøv?