Har smartphones toppet?

Rygsækken har øjne

(Foto: SeeOn)

Gode gamle rygsække er ikke, hvad de har været engang.

I dag har de f.eks. udviklet sig til smarte tasker, der via et indbygget batteri kan oplade både mobilen og den laptop, man har med i sin bagage.

Det kan den nye SeeOn 180° naturligvis, men den kan mange, mange flere ting. Rygsækken er ganske enkelt den mest high-tech’ede, jeg nogensinde har set.

SeeOn 180° er nemlig på samme tid en alsidig alarm-central. Den har også integreret kamera, GPS, Wi-Fi router og såmænd også et stort solcelle panel, der samler gratis til det store powerbank batteri i bunden af tasken.

Nyheden må være oplagt for alle rygsæk bærere, der har det med at være lidt ængstelige. Via et kamera plus et par elektroniske nærheds-følere fungerer tasken som et øje i nakken.

SeeOn 180° rygsækken har god plads og mange praktiske lommer. Den er vandtæt og er fremstillet af en blanding af armeret polystyrene og et låg af kalveskind. (Foto: SeeOn)

SeeOn 180° registrerer således alt, hvad der kommer tæt på bæreren: Lad det være en potentiel overfaldsmand eller biler og cykler, når man går på en landevej.

Via en intelligent bevægelses-sensor kan rygsækken sågar måle, hvor hurtigt et objekt nærmer sig bagfra. Der er jo forskel på en fodgænger og motorcykel..

Rygsækken advarer sin bærer med vibrationer eller en alarmlyd. Samtidig kan video-billeder fra taskens lille kamera med kunstig intelligens software automatisk lagres på en smartphone- Herfra sendes de videre til en række forud-programmerede telefon-numre.

Det sker sammen med de præcise GPS-data, så pårørende, redningsfolk og politi straks kan finde frem til rygsæk bærerens position.

Det lyder lidt som en kriminalfilm med science fiction handling, men SeeOns tyske opfindere fortæller, at mange kunder faktisk har ønsket netop den feature.

(Foto: SeeOn)

Det kunne typisk være forældre, der via GPS vil holde øje med, hvor deres børn befinder sig – både i storbyens vildnis og ude i naturen, når ungerne er på udflugt, picnic, feriekoloni osv.

Powerbank batteriet kan nemt tages ud og bæres separat, sådan som flyselskabernes regler kræver det.

Med 20.000 mAh kapacitet har det rigeligt med kræfter til at fylde fem smartphones med ny energi via eksternt anbragte USB-C og USB-A stik på rygsækken.

Når man hviler sig og er i nærheden af en stikkontakt, lader man powerbanken op. Eller i lyst vejr udendørs lader man moder sol ordne den opgave. Den øverste del af rygsækken har nemlig solceller integreret.

Endelig er SeeOn 180° forsynet med både læselampe, lommelygte og en stribe lysdioder, der fungerer præcist som LED-baglyset på en moderne personbil.

Rygsækken fungerer som bærerens tredje, bagud-vendte øje med både kamera og bevægelses-følere. (Foto: SeeOn)

Baglyset tænder automatisk – styret via lys-sensorer. Smart, hvis man har rygsækken på, mens man f.eks. færdes i skumringen på en gade eller vej.

Hele herligheden styres fra en smartphone app, der fås både til iPhone og Android.

SeeOn 180° rygsækken er i øvrigt udviklet af en håndfuld syriske flygtninge i Tyskland. På deres flugt fra krigen i Mellemøsten har de samlet masser af relevante erfaringer med, hvad en moderne rygsæk burde rumme. Både med hensyn til indretning, anvendte materialer og smarte features.

SeeOn folkene søger nu finansiering af en produktion af rygsækken. via Crowd Funding på iværksætter platformen Kickstarter.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar med 30 procent intro-rabat. Så koster den avancerede rygsæk 357 euro eller ca. 2.650 kroner. Levering sker efter planen til oktober, hvis den ønskede støttebeløb er nået….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har smartphones toppet?