Brug mobilen til at samle skrald

Kameraet til vloggerne

(Foto: Sony)

For 10 år siden var der nok ikke mange, som regnede med, at man kunne blive millionær af at lave sine egne små videofilm og sig selv i hovedrollen.

I dag er det en kendsgerning, og den særlige disciplin ”vlogging” er blevet en anerkendt profession.  Tusinder af disse video-bloggere tumler sig hver dag på YouTube, Instagram, Snapchat, Facebook og TikTok.

Ligesom podcasts kræver en god mikrofon at tale i, er der også dukket et marked op for video-kameraer af høj kvalitet til vloggerne. Den seneste nye kommer fra Sony.

Faktisk er det anden gang, at Sony lancerer et kamera til vlogging. Til gengæld er det nye ZV-E10 Sonys første med udskiftelige optikker.

(Foto: Sony)

Umiddelbart ligner Sony nyheden et almindeligt spejl-løst Alpha fotokamera, der har fået en stor mikrofon hægtet på.  Men det er forkert.

ZV-E10 er nemlig udviklet og designet fra grunden til vlogger. Med funktioner, der er skræddersyet til video producenter.

Dertil kommer naturligvis muligheden for at bruge Alpha familiens forskellige linser, hvilket øger de kreative mulighed betydeligt for ambitiøse vloggere. De kan f.eks. styre zoom niveauer meget præcist.

Andre vlogger-rettede features er bl.a. en ny dedikeret ”mode” knap til hurtige skift mellem forskellige indspilnings-scenarier.

(Foto: Sony)

Ny er også en ”Background Defocus” feature, der kan lave blide overgange mellem skarpe baggrunde eller slørede af samme. Det, der ofte kaldes for ”bokeh” effekten.

Desuden har man nu en ”Product Showcase Mode”. Den kan lade kameraet skifte automatisk fokus fra vloggerens ansigt og over på et emne, der skal omtales. Mange vlogger videoer er jo den rene reklame for bestemte produkter.

Rent teknisk bygger det nye Sony ZV-E10 kamera på en Exmos VCMOS billedsensor på 24,2 megapixel. Den assisteres en Bionz X billed processor og en billedsøger LCD skærm i kameraets side.

Nyheden har avanceret autofokus og kan optage videoer i 4K kvalitet. Slow motion er også mulig i Full HD.

Sony nyheden for seriøse vloggere kommer i danske butikker i løbet af august til priser fra 6.000 kroner. Vil man have et ZV-E10 kit med en 16-50 mm zoom, koster det 7.000 kroner….

(Foto: Sony)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brug mobilen til at samle skrald