Find nyt job via TikTok

Plant dine gamle solbriller

(Foto: FacePlant)

Vi kan nu få rejser med fokus på bæredygtige oplevelser. Vi kan købe badetøj fra Copenhagen Cartel, der er lavet af gamle fiskenet fra havsens bund – og vi køber økologisk mad og drikke.

Men hvad med solbrillerne? De er vel som regel lavet af plastik og andre kunststoffer, som ikke er beregnet til genbrug. Det samme med brilleglassene.

Ikke sådan med de nye FacePlant solbriller, der er udviklet af den britiske kite surfer og mountain biker Rou Chater.

Deres brillestel er lavet af fem plastik flasker, der er opsamlet fra strande, verdenshave eller via genbrugs-ordninger.

Brilleglassene i FacePlant er endnu mere geniale:

(Foto: FacePlant)

De er fremstillet af bio-nedbrydeligt materiale. Går glasset i stykker eller bliver ridset, udskifter man det hurtigt med et nyt. Det gamle glas planter man så bare i Jorden. Det forsvinder af sig selv.

Med sin egen sporty baggrund in mente har Rou Chater gjort sine ”grønne” solbriller ekstra solide og holdbare.

De vejer kun 31 gram, og man kan sagtens have dem på til løb, dans og anden fysisk aktivitet. De kan tilmed tåle at blive kørt over af en personbil med 50 kilometer i timen.

FacePlant solbrillerne fås i fire farver og to varianter – Crash Overrides og Wasted Weekends hedder modellerne. Begge er udstyret med polariserede brilleglas, der er godkendte med UV 400 og Cat 3 solbeskyttelse.

Chater søger i øjeblikket med succes finansiering af en storproduktion af sine solbriller via Crowd Funding på iværksætter platformen Kickstarter. Her er det ønskede beløb for længst overtegnet.

Interesserede kan dog forudbestille et sæt til særligee intro-priser fra 60 britiske pund eller ca. 520 kroner….

Brilleglassene er fuldstændigt nedbrydelige. Går de i stykker, kan de plantes i jorden. De vil opløses og forsvinde kort efter. (Foto: FacePlant)

(Foto: FacePlant)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Find nyt job via TikTok