Laaaang udgave af Sound of Silence

Bogen har print og chips i

I gamle dage – det vil sige i 1970’erne og 80’erne – var det utrolig populært at samle egne elektroniske byggesæt. Komplet med printplade, modstande, kondensatorer og små IC’er.

Med lidt fingersnilde og en god loddekolbe kunne man lave alt fra lysshows, over radioer, timere og højttalere til computere. De første mikrodatamater som f.eks. Apple I var faktisk kun printkort med chips på. Tastatur, skærm og kassettebånd til lagring måtte man selv montere.

Senere overtog pc’erne herredømmet, og i dag er det mest inkarnerede entusiaster, der stadig lodder rundt på printplader. Det er jo nemmere – og ofte billigere – at købe et komplet apparat Made in China.

De franske designere Marion Pinaffo og Raphaël Pluvinage mener imidlertid, at vores efterkommere – børnene – vil have godt af at lære, hvordan de elektroniske ting egentlig fungerer. De skal ikke bare nøjes med at trykke på en smartphone skærm, så tingene sker. De skal bygge gadges selv.

Her er et elektronisk spil, som børn kan folde sig til på et par minutter,

Til det formål har de to designere udviklet en moderne billedbog, der indeholder printplader og bittesmå elektroniske chips.

Børnene kan rive siderne ud af bogen, folde papiret efter en simpel betjenings-anvisning og et par minutter stå med en fungerende elektronisk vægt, en fugtighedsmåler, en elektrisk afbryder, en fotosensor, et digitalur, et elektronisk spil, en vindmåler, en farve sensor osv. Det eneste, der skal tilføjes, er et par almindelige batterier.

Dette er en lidt utraditionelt designet afbryder.

Pinaffo og Pluvinage kalder deres byggebog for Papier Machine som et ordspil på papmaché, som vi alle kender fra skolernes formningstimer og nede fra fritidshjemmet.

Siderne i bogen er af tykt papir – nærmest pap – så konstruktionerne kan holde. Det hele er inspireret af en god portion origami – den japanske kunst at folde papir.

Hver enkelt side har fået påtrykt en ledende overflade af kobber, som danner basis for de hjemmebyggede gadges, som ungerne kan folde sig til uden brug af andre værktøjer end en saks. Også de elektroniske komponenter klippes ud. En varm loddekolbe, man kan brænde fingrene på, er ikke nødvendig.

Hver enkelt komponent kan klippes ud af bogen med en saks. En varm loddekolbe er ikke nødvendig.

Her er en fugtighedsmåler, man kan bygge selv.

Barnet kan bygge sit eget gyroskop på under fem minutter. Det virker med det samme.

Blyant og saks er nok til at bygge sine egne små elektroniske gadges.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laaaang udgave af Sound of Silence