Sådan lyder dansk sommer

Facebook får eget klubhus

Facebook Live Audo. (Foto: Facebook)

Facebook føler sig åbenbart under stigende pres fra sine konkurrenter. Verdens største sociale medie er nemlig ikke længere dér, hvor man skal kigge efter de nyeste og mest spændende tiltag.

Mens Corona pandemien rasede, mener mange, at Facebook sov i timen og overså Zooms fremmarch:

Facebook havde da video-chat, men slet ikke i samme omfang som alverdens mennesker havde brug for, når de sad tvunget derhjemme fra arbejde, skole, familie og venner.

Facebook har også undervurderet den popularitet, som vokale samtalerum ville få med Clubhouse – og så ser Facebook ud til at have tabt markedet for podcasts til Spotify og Apple.

Podcasts begynder snart at komme til Facebook. Meget småt, når man sammenligner med Spotify, men helt ignorere podcasts tør Mark Zuckerberg og co. ikke.

Facebook ruller sine første podcasts ud på det amerikanske marked. (Foto: Facebook)

Det ser ud, som om amerikanerne bliver de første til at kunne lytte til podcasts hos Facebook. Det kan foregå, mens de f.eks. browser i det sociale medie, læser deres breve eller skriver egne indlæg.

Blandt de første podcasts er episoder indtalt af den amerikanske rapstjerne Joe Budden og online debattær Nicaila Matthews Okome. Flere podcasts vil dukke op i de kommende uger.

Mere ambitiøst virker Facebooks nye svar på Clubhouse. Det følger i hælene på Twitters Spaces og Spotifys Greenroom. Sidstnævnte gik i luften for mindre end en uge siden.

Ligesom hos rivalerne kører Facebooks nye Live Audio rum som en del af den mobile app. Her streamer samtaler ”live”, og lokale-værter kan invitere andre ind til diskussioner, dialoger og samtaler.

Facebook vil placere de nye ”samtalerum” helt oppe i toppen af nyhedsstrømmen – selv over Stories. Det er et tegn på, at Facebook vil noget med den nye feature.

Facebook vil kopiere Clubhouse, Twitter Spaces og Spoitys Greenroom. (Foto: Facebook)

Så kan det til gengæld undre, at Facebook lægger så forsigtigt ud. I begyndelsen må kun godkendte og kendte personer i USA få lov til at åbne et samtalerum.

Alle Facebook brugere kan dog være med som deltagere. De kan lytte med eller diskutere aktivt, hvis værten inviterer dem til at tale.

Live Audio rum vil også blive en central del af Facebook Groups, hvor moderatorer og gruppe-administratorer kan åbne og styre de forskellige features i audio strømmen.

Facebook siger, at man nu åbner samtale-rummene for ”udvalgte” grupper. En større udbredelse kommer først lidt senere….

Live Audio. (Foto: Facebook)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan lyder dansk sommer