Et mesterværk fra Sony

Facebook får ”time manager”

Hvor mange sidder med et stopur og registrerer den tid, de hver dag eller uge sidder på Facebook, Instagram, Snapchat eller Twitter? De færreste vel – overhovedet nogen.

Facebook kommer nu til hjælp med et værktøj, der kaldes et ”activity dashboard” – og som alle kan på Facebook eller Instagram kan få adgang til med få klik.

”Instrument brædtet” holder nøje øje med, hvor ofte og hvor længe brugeren befinder sig i det sociale medie. Man kan få grafiske oversigter over ens tidsforbrug, sætte en alarm for hvor længe man vil være ”på” – og såmænd også begrænse antallet af Facebook og Instagram notifikationer på en ny måde.

Facebook fortæller, at man har lavet den nye ”time manager” efter opfordring fra mange brugere. Værktøjerne er så udviklet i samarbejde med psykologer, forskere i menneskers adfærd, læger – og med assistance fra Facebooks egen research på området.

Målet er, at folks tid på Facebook og Instagram skal være mere positiv, inspirerende og effektiv. Man skal ikke bruge de populære sociale medier som rent tidsfordriv.

Facebook håber samtidig, at værktøjerne vil give brugerne mere kontrol over den tid, de tilbringer online. De bliver mere klar over, hvad de bruger tiden til. Og måske kan de nye funktioner få forældre og teenagere til at snakke seriøst om internet vaner. Både de gode og de mindre gode.

 

For at få adgang til ”time manageren” skal man gå til Settings/Indstillinger i sin app. På Instagram skal man klikke på ”Your Activity”. På Facebook hedder det ”Your Time on Facebook.” I begge tilfælde vises en ny bjælke, hvor man kan se, hvor meget tid man har brugt.

Man kan få oversigter over besøgene pr. dag, pr. uge, måned og hvor længe man har spenderet tid på Facebook eller Instagram hver gang. Tallenes størrelse vil nok overraske mange. Måske endda chokere en smule.

Under selve bjælken kan man aktivere et særligt ”vækkeur”. Det begynder at blinke og ringe, hvis man overskrider den tid i sociale medier, man på forhånd har bestemt, man maksimalt vil bruge hver dag.

 

Endelig sidder der også her en praktisk ”vil ikke forstyrres” funktion under ”Notification Settings.” Den hedder ”Mute Push” og enten begrænser eller stopper helt de notifikationer, man som regel får i en lind strøm fra Facebook og Instagram. ”Mute Push” er kun aktiv i en kort periode, hvor man vil være i fred.

Facebook understreger, at de nye initiativer egentlig ikke har noget med at gøre, hvor meget tid folk bruger i de to sociale medier. Det er vigtigere, hvordan folk bruger deres tid, når de besøger Facebook og Instagram.

De nye ”time manager” features vil blive rullet ud i løbet af de kommende dage. Nogle har dem måske allerede fået dem i deres Facebook og Instagram apps. Andre modtager dem inden længe….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et mesterværk fra Sony