Elnettet bliver grønnere

Jaybird Vista 2 er til sport

(Fo6o: Jaybird)

Der findes trådløse øretelefoner, som er holdbare.

Man kan også finde mange  ”ear buds”, der kan tåle mere tumlen rundt og ikke tager skade af lidt regn og sved. De har som regel hægtet ordet Sport på deres navn.

Og så findes der nogle meget få øretelefoner, som kan overleve at sidde i øret på elite-sportsfolk. Skiløbere, olympiske atleter, basketball stjerner, svømmere, gymnaster og bjerg-bestigere.

De er helt vand-tætte og lever sågar op til de militære MIL-STD-810 krav om at være særlig robuste og immune over for støv og snavs.

De kan f.eks. sagtens tåle fald, stød og være under vand til en meters dybde uden at drukne. Det sikres bl.a. gennem en godkendelse efter de skrappe IP68 specifikationer.

De nye Vista øretelefoner fra Jaybird er den slags. Den lille amerikanske fabrikant med base i Utah har specialiseret sig i at lave bærbar audio, der kan tåle lidt af hvert.

(Fo6o: Jaybird)

Jaybird er i dag en del af den globale Logitech koncern, der sørger for, at de seje øretelefoner kan nå ud i alle hjørner af denne klode. Ligesom Logitechs kendte tastaturer, computermus, pc-kameraer, højttalere osv.

Den nye Jaybird Vista 2 model har verdens-premiere i dag. Der er tale om ægte sports- og trænings-øretelefoner, hvor der er gjort ekstra meget ud af pasformen.

Atleter skal koncentrere sig om deres idræt og ikke føle sig generet af at have en elektronisk dims siddende i øret.

Jaybird kalder sin teknologi for ”earth proof”. Den indebærer bl.a, at øretelefonerne leveres med særligt optimerede ørepropper til sport, som hurtigt og nemt kan passes til bærerens øreform.

Praktisk er også en ny ”in-ear” detektion. Den husker automatisk, hvor musikken stoppede, da man tog øreproppen ud – og starter straks samme sted, år ”knoppen” sættes i øregangen igen.

Indendørs i Vista 2 sidder usædvanligt store drivere – højttaler-enheder – på seks mm i diameter. De kan gengive surround sound og har aktiv støj-generation (ANC) tilknyttet.

(Fo6o: Jaybird)

I hver øreprop er anbragt to mikrofoner med specielt stof spændt over. Det fungerer som vindhætte, som man også kender det fra tv’s store mikrofoner til udendørs brug.

Hos Jaybird sikrer det klar stemme-forståelse, selvom Vista 2 brugeren står i støjende omgivelser eller på dækket af en båd i stærk blæst.

Den medfølgende app til iPhone eller Android har de sædvanlige equalizer indstillinger, men som noget unikt – også en trådløs ”find mig” feature, der fungerer både på øretelefoner og bære-etui.

Selv, hvis Vista 2 ligger godt gemt inden i den vandtætte bæreæske, kan de spores i realtid fra mobiltelefonen.

Spilletiden er otte timer på en batteri-opladning. Lægger man Vista 2 i bære-etuiet, når de ikke er i brug, øges levetiden til 24 timer. En fem-minutters hurtig-opladning sikrer en times ekstra spilletid.

Jaybird Vista 2 kan fra i dag købes på fabrikantens egen hjemmeside eller hos en række udvalgte danske forhandlere til en pris af 1.499 kroner.  Man kan vælge mellem farverne Nimbus grå og Alloy blå….

(Foto: Jaybird)

(Foto: Jaybird)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elnettet bliver grønnere