Victus er nyt gamer navn

Kæmpe kroner i computerspil

(Foto; Rodnae Productions / Pexels)

Ikke alle brancher og industrier er trillet ind i en krise på grund af Corona. Nogle har ligefrem scoret på den fordømte virus og dens følger.

En af vinderne er det den danske computerspil branche, Med 1,7 milliarder kroner i omsætning satte den ny rekord i 2020. Samtidig har den flere firmaer og ansatte end nogensinde før.

Omsætningen svarer til en fordobling fra 2019 til 2020. Antaller af fuldtids-beskæftigede er tredoblet fra 2011 til 2020. For ti år siden var kun 153 danskere beskæftiget med at udvikle games til computere, spille-konsoller og mobiltelefoner. Sidste år var de 482.

Tallene stammer fra Danmarks Statistik, hvor special-konsulent Lina Maria Pederse

Computerspil  er en del af en større trend i dansk software, der har haft markant fremgang i de senere år. Spillene var i nedgang lig efter finanskrisen, men har været i vækst siden. Fra 2019 til 2020 er der tale om en fremgang på over 100 procent.”

I Europa er det kun Holland, hvor der bliver spillet mere på computer, mobil og tablet end i Danmark. (Grafik Danmarks Statistik og Eurostat)

Ifølge Danmarks Statistik var kun 32 virksomheder registreret som producenter af computerspil i 2011. Sidste år var de vokset til 117. Både små og større.

”Vi spiller mere på pc og konsol end før, men også apps til mobiler og tablets er populære. Mobilerne bruger drenge og mænd, mens tablets er mest populære hos kvinder,” vurderer Agnes Tassy. Hun er chefkonsulent i Danmarks Statistik.

Trenden er bestemt ikke kun et dansk fænomen. Det stigende forbrug af digitale spil ses også i andre EU-lande:

I Danmark er andelen af befolkning, der har spillet computerspil i de seneste tre måneder fra 42 procent i 2018 til 47 sidste år.

Det bringer Danmark op på en andenplads i Europa. Kun Holland har flere indbyggere, der har brugt computerspil i år….

Omsætningen i computerspil blev mere end fordoblet sidste år. (Grafik: Danmarks Statistik)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Victus er nyt gamer navn