Huawei har en stor laptop

Briller kan vise en kunstig verden

(Foto: Snapchat)

Det sociale medie Snapchat er især populær hos unge mennesker, der elsker app’ens mange sjove og kreative muligheder for at vise billeder og små videoer.

Som det eneste af de store sociale medier tilbyder Snapchat også hardware i form af briller til sine online services.

Snapchats Spectacles har indbyggede kameraer. Så kan man optage, hvad man kigger på og sende det trådløst via mobiltelefonen og ud på sin konti i det sociale medie. Så kan alle vennerne se med.

De første tre generationer af Spectacles er aldrig kommet officielt til salg på det lille danske marked. Det er desværre nok også tilfældet med Spectacles 4, som blev præsenteret i USA natten til i dag.

(Foto: Snapchat)

 

De nye briller har Augmented Reality (AR) indbygget, som mange mener, bliver den næste store ting i forbruger-elektronik.

Den giver f.eks. mulighed for at lægge et lag kunstige billeder hen over det originale motiv. Det kunne f.eks, forskelligt tøj på en person, nye frisurer eller ny makeup, der kun afprøves på den måde.

Ved sin præsentation i aftes brugte Snapchat et farverigt naturfoto og placerede via AR en blomst og en sommerfugl over det. Sommerfuglen landede derefter på brugerens hånd, da den blev trukket ind i billedet ved hjælp af Spectacle brillernes kamera.

I stellet på Spectacles 4 sidder to fremad-rettede video-kameraer, fire mikrofoner, to stereo-højttalere og betjening via små touch-paneler.

Med Augmented Reality kan man lægge nye kunstige motiver ind i eksisterende billeder. (Foto: Snapchat)

Brille-glassene er dér, hvor det store fremskridt gemmer sig. De er af typen ”3D Waveguide Displays” og har flere lag, der kan udnyttes til at lægge AR effekten ind i.

Snapchat vil ikke sælge disse briller til det store publikum. I hvert fald ikke den nuværende version, der kun har 30 minutters spilletid på en batteri-opladning. Desuden virker brillerne for klodsede og uelegante til, at folk vil gå rundt med dem på.

Målgruppen er snarere kreative udviklere, der vil bruge dem som platform til at skabe egne Augmented Reality projekter.

Udviklerne kan også købe brilleglas og elektronik i løs vægt og bygge dem ind i egne, mere moderigtige briller….

(Foto: Snapchat)

(Foto: Snapchat)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei har en stor laptop