Lytter dine planter med?

Huawei har en stor laptop

(Foto: Weibo)

 

På det seneste har Huawei flere gange meldt ud, at man vil ned-prioritere salget af smartphones i Europa og i stedet satse på andre elektronik-områder.

I Kina sælger Huawei f.eks. masser at smart-tv og er lige begyndt at markedsføre elbiler med Huawei elektronik i gennem 100 af sine store strøg-butikker.

Herhjemme kan vi til gengæld hygge os med et stigende udvalg af Huawei laptops, skærme, højttalere, badevægte, øretelefoner og smartwatches.

Især sine MateBook laptops har Huawei markeret sig med på det danske marked:

Det er små, elegante og bærbare pc’er, der sagtens kan måle sig med markedets store spillere i ydelse og pris. De mangler blot at få samme fine ry som Lenovo, HP, Apple og Dell.

Måske det hjælper med den næste notebook, der kommer fra Huawei. Det er MateBook 16, der netop er blevet præsenteret på det kinesiske marked.

De nuværende MateBooks på det danske marked er små og handy med skærme på mellem 13 og 15 tommer.

Som andre Huawei laptops kan den nye MateBook 16 arbejde trådløst sammen med Huawei telefoner og f.eks. dele skærmbilleder. (Foto: Gizchina)

Den nye har et større 16 tommers display og vil nok især henvende sig til dem, der bruger en laptop som afløser for deres gamle stationære pc. MateBook 16 vejer nemlig to kilo.

Huawei har placeret en meget smal ramme omkring skærmen. Sammen med det slanke kabinet får det MateBook 16 til at se mindre ud, end den er. En detalje, de fleste nok vil være glade for.

Selve displayet er af IPS/LCD typen og i klassisk 3:2 format. Det kan vise 2.520 gange 1.680 punkter og 1,07 milliarder farver. Kontrasten ert på 1.500:1 og lysstyrken på 300 nits.

Lidt usædvanligt rummer den nye, store Huawei laptop ikke motorer fra Intel. I stedet satser Huawei på AMD Ryzen 5 processorer og Radeon grafikkort. 16 GB RAM og en 512 GB SSD disk er standard. Det samme er Windows 10.

Indenbords sidder et 84 Wh batteri, der ikke imponerer på sin spilletid, men på hvor hurtigt det kan fyldes op via en 135 watt oplader. Under normale forhold kører MateBook 16 i 3,5 timer på en opladning.

Endelig kommer den nye Huawei med stereo højttalere, to mikrofoner, Wi-Fi 6, fingeraftryks-skanner i tænd/sluk knappen og web-kameraet gemt i en tast, der popper op, når der f.eks. skal arbejdes med et videomøde.

Jeg kender endnu ikke dansk pris og leverings-tidspunkt, men i Kina koster de to versioner henholdsvis 6.299 og 6.799 yuan. Det er nogenlunde det samme i danske kroner…..

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lytter dine planter med?