Virker blå filtre overhovedet?

OnePlus går godt

OnePlus 9 Pro (Foto: OnePlus)

Danmark og de andre nordiske lande har traditionelt været et af de stærkeste markeder for det kinesiske smartphone mærke OnePlus.

Vores lille del af verden har uden tvivl også bidraget stærkt til OnePlus’ regnskab, hvis europæiske del er offentliggjort for første gang i dag.

Regnskabet viser, at OnePlus’ omsætning i Europa er vokset med 286 procent i første kvartal af 2021 – sammenlignet med samme periode for et år siden. Målt i salg er vokseværket på 388 procent.
Nordeuropa står for 30 procent af OnePlus’ omsætning i Europa. I denne region indgår Skandinavien, Belgien og Holland.

Mens flere af konkurrenterne på markedet primært udvikler dyre flagskibs-mobiler som reklame, sælger OnePlus faktisk rigtig mange af dem.

I årets tre første måneder udgjorde den nye topmodel OnePlus 9 samt de eksisterende OnePlus 8 Pro eller 8T omkring 65 procent af omsætningen.

OnePlus har bl.a. succes med at sælge sine OLED-tv på det store indiske marked- OnePlus TV er endnu ikke nået til Skandinavien og Danmark. (Foto: OnePlus)

Sidste år nåede OnePlus op på en tredjeplads på den danske mobil-hitliste – kun overgået af Apple og Samsung. Når det gjaldt 5G telefoner, var OnePlus nummer to, vurderer analyse-firmaet Counterpoint Research.

På verdensplan er OnePlus ikke blandt verdens fem-seks største smartphone fabrikanter. Det er til gengæld OnePlus’ to søster-selskaber Oppo og Vivo.

OnePlus’ strategi har hele tiden været at fokusere på nogle få lande og markere sig stærkt dér. Det ser man især i Skandinavien, hvor folk også bruger gennemsnitligt flere penge på en ny mobil end de fleste andre steder i verden.

Hvad de færreste aner her i vores del af verden er, at Indien er ved at udvikle sig til OnePlus’ største marked i verden.

OnePlus har bl.a. bygget egne fabrikker i Indien og slipper dermed for import-told. Det har ført til, at OnePlus sælger flere smartphones til inderne end f.eks. Apple og Samsung….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Virker blå filtre overhovedet?