B&W giver trådløs nydelse

Vi læser helst på papir

(Foto: Myriams-Fotos / Pixabay)

Med fremmarchen af tablets, e-bogs-læsere og store smartphones i de seneste ti år var der mange, der forudså, at den klassisk trykte bog på papir snart ville være fortid.

De digitale udgaver har da også gjort et stærkt indhug i boghandlernes traditionelle hoved-indtægt. Det betyder bare slet ikke, at papirbogen er klar til at blive sendt på museum.

Ifølge analyse-bureauet Statista vil det vare mange år, inden e-bøger overhaler papirbøgerne – og udrydde dem helt – sker måske langt ud i fremtiden.

I USA, der var længst fremme i skoene med e-læsere fra f.eks. Amazon, læste 45 procent af befolkningen en trykt bog i 2020. Kun 22,7 procent købte eller lejede en e-bog.

Størst udbredelse har e-bøger i Kina – med 24,4 procent. Til sammenligning købte næsten hver tredje kineser en bog på papir sidste år.

Danmark er desværre ikke med i den infografik, som Statista har lavet. Den viser kun 10 udvalgte lande for at give et billede af forskellene i de enkelte verdensdele.

Analytikerne fra Statista vurderer, at e-bøger og klassiske bøger kommer til at leve side om side med hinanden i mange år.

I stedet for at konkurrere om publikum supplerer de snarere hinanden:

E-bøger er det nemmeste, når man kører i tog eller sidder på stranden. Derhjemme i lænestolen eller i sengen er bogen på papir klart nummer ét….

(Infografik: Statista.com)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

B&W giver trådløs nydelse