CleaseBot er sengenes Roomba

Tre gange flere mæslinger i 2018

Nu gik vi ellers og troede, at de klassiske børnesygdomme var udryddet i Vesteuropa og i Danmark. Men åbenbart ikke helt.

I de seneste par år har mæslinger fået et stærkt comeback. Fra 2016 til 2017 tredobledes antallet af registrede tilfælde i Europa – og i 2018 gik sygdommen helt amok i den sydlige del af Østeuropa.

Ifølge FN’s World Health Organization (WHO) blev mindst 82.596 mennesker syge af mæslinger sidste år. Med 53.218 tilfælde er Ukraine særlig hårdt ramt.

(Infografik: Statista.com)

Det er over 10 gange så mange udbrud af mæslinger som i Serbien, der ligger på den europæiske andenplads. I Vesteuropa er Frankrig og Italien placeret øverst, mens Danmark ligger helt i bund med kun otte mæslinge-ramte i 2018.

Italien og Rumænien er to lande, hvor de lokale sundheds-myndigheder har stoppet mæslingernes udbredelse gennem hurtig indgriben med f.eks. nålestik til børn.

I Italien blev antallet af mæslinge tilfælde halveret fra 2017 til 2018. Endnu bedre hos rumænerne, hvor udbruddene faldt fra 9.000 til kun 1.087 rapporterede sidste år….

Antallet af registrede mæslinge tilfælde i Europa i de seneste par år. (Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CleaseBot er sengenes Roomba