Pizza pr. robot

Vil Huawei køre Porsche?

(Foto: Huawei / WeChat)

De fleste kender Huawei fra avancerede smartphones og fra den kinesiske telegigants slagsmål med vestlige regeringers krav om 5G mobilnet.

Huawei fremstiller imidlertid meget andet på sine fabrikker i Kina: Lige fra egne computerchips, over smarte ure, laptops og tv til robotter og elbiler.

Netop elbiler stod i centrum, da Huawei i går holdt sin 18. Global Analyst Conference I koncernens hovedsæde i den kinesiske storby Shenzhen. Den er i øvrigt også hjemsted for andre kendte virksomheder som f.eks. OnePlus, ZTE eller DJI droner.

Eric Xu, der er Huaweis fungerende formand, understregede, at elbiler er et område, som Huawei tror meget på.

I år investerer Huawei således over en milliard US dollars i komponenter til fremtidens smarte biler.

Allerede nu kan Huawei Car tilbyde et komplet set-up, som bilfabrikanter kan bruge til at bygge deres egne varianter på.

Modsat rivalerne fra Xiaomi ønsker Huawei nemlig ikke at markedsføre egne elbiler. I stedet vil Huawei hjælpe andre med at bygge gode og intelligente køretøjer.

Huaweis “roterende” bestyrelsesformand Eric (Zhijun) Xu forklarer om sin koncerns strategier for de kommende år. (Foto: Huawei)

Huawei har i øjeblikket tætte samarbejder med tre kinesiske bilfabrikanter og snakker åbenlyst med flere – inklusive de store fra Europa.

Ifølge det kinesiske branche-medie “#Gizchina” viste Huawei bl.a. billeder af Porsche sportsvogne med Huawei logoet på siden i forbindelse med sin analytiker konference i går.

Dog uden fortælle nærmere om, hvorvidt tyskerne og deres moderselskab VW er blandt Huaweis kunder.

Ifølge Eric Xu vil det dog aldrig være hemmeligt, at biler rummer Huaweis teknologier til kunstig intelligens, 5G kommunikation og selvkørende egenskaber.

Ligesom vi for nogle år siden så reklamer for ”Intel Inside” i alverdens pc’er, vil Huaweis logo smykke de nye elbiler både udendørs og indendørs.

På det kommende Shanghai Auto Show vil Huawei demonstrere en elbil, der kan køre 1.000 kilometer rundt i en storby helt på egen hånd. Kun ved hjælp af GPS og kunstig intelligens.

Det vil i givet fald være en ny verdensrekord, der slår Teslas præstationer med flere længder.

Huawei vil være stor i selvkørende elbiler. (Foto: Huawei / WeChat)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza pr. robot