Vores liv er ”always on”

Video kameraet har kunstig intelligens

Det er ikke altid lige nemt at tage en god selfie eller tage en flot video, når man samtidig skal have styr på andre ting – at holde balancen på et surf bræt, have fat i skistavene ned ad pisten eller holde om en ting, der skal med på billedet.

Man kan selvfølgelig bruge et action kamera som GoPro, der kan monteres på stort set alt – inklusive et cykelstyr eller en styrthjelm. Endnu smartere er dog det nye kamera med det mystiske navn Obsbot Tail fra Remo Technology.

Tail skal være det første action kamera med indbygget kunstig intelligens (AI), der kan arbejde helt selvstændigt. Men selvfølgelig også efter ejerens ordre.

Obsbot Tail virker måske lidt stort af et action kamera at være. Men kameraet ses her monteret på en tre-akslet holder.

Den supersolide Obsbot rummer et foto/video kamera, der kan optage i 4K kvalitet og 60 skærmbilleder i sekunder (fps). Kameraet har desuden en optisk zoom på 3,5 gange.

Hele den lille herlighed sidder på en tre-akslet holder, der lader kameraet bevæge sig i alle retninger. I hvilken bestemmes af den kunstige intelligens, som kan sættes til at følge et bestemt objekt – f.eks. en person eller et kæledyr.

Man kan sågar bede intelligensen om kun at følge bestemte dele af motivets krop. Lad det være ansigtet og dets udtryk under ekstrem belastning. Det kan også være hele kroppen eller måske kun torsoen – samtidig med at alle andre ting i billedfeltet ignoreres.

Man kan f.eks. lade det intelligente kamera følge en bestemt person på dansegulvet.

Det bestemmer man via en medfølgende app, der giver ordrerne videre til den kunstige intelligens i Tail kameraet. Den sidder i en HiSilicon Hi3559A billedchip fra Huawei, der jo også er langt fremme med brugen af AI i sine smartphones. Chippen kan arbejde med 3D og video i HDR10 kvalitet.

AI giver masser af muligheder for at skræddersy sine billedformater. Desuden kan man styre kameraet med håndbevægelser (”gesture control”). Praktisk, når man ikke lige har hænderne frie og sin mobiltelefon fremme med app’en tændt.

Endelig giver det spændende nye kamera mulighed for at arbejde med forskellige time-lapse funktioner, ligesom app’en rummer mange features til at efter-redigere sine billeder. Man behøver altså ikke finde den store computer frem for at editere. Det kan foregå direkte på mobiltelefonen eller en tablet.

Den intelligente Obsbot kamera kan styres fra en medfølgende app. Den indeholder samtidig mange funktioner til editering og efterbehandling af brugerens action fotos og videoer. Kommunikationen foregår trådløst via Bluetooth eller Wi-Fi,

Obsbot Tail leveres som standard med den tre-akslede holder, der kan monteres stort set alle vegne. Som ekstra-udstyr fås en ”dolly”. Det er en lille selvkørende vogn, som professionelle video- og tv-folk bruger til at foretage optagelser i bevægelse – f.eks. en kørende bil eller en løbende person.

Selve det “kloge” action kamera måler 17 gange 8,6 centimeter. Det indbyggede batteri kan klare op til 150 minutter på en opladning.

Remo Technology, der har base i Kinas teknologi-mekka Shenzhen, præsenterede Obsbot Tail på CES Show udstillingen i Las Vegas i sidste uge. Nu er kameraet så sendt til “crowd funding” på iværksætter portalen Kickstarter.

Her kan nyheden forudbestilles til priser fra 3.839 Hong Kong dollar eller ca. 3.370 kroner. Levering skal efter planen ske til april….

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=6OlBvh4C57s%20

Den tre-akslede basis sørger for, at kameraet kan følge et motiv i alle retninger.

Huawei leverer den kunstigt intelligente billedchip til det nye action kamera.

Obsbot Tail er oplagt til at lave videoer fra sport, leg og action.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores liv er ”always on”