Tasken har trådløs oplader

Pizza pr. robot

(Foto: Domino’s Pizza)

Det kan godt være, at Domino’s Pizza ikke har haft en heldig hånd på det danske marked.

Ejerskabet af den danske afdeling i den internationale pizza kæde har skiftet flere gange, og Domino’s måtte i en periode lukke, fordi man brød sundheds-myndighedernes regler for håndtering af madvarer.

Det er alt sammen historie nu. Domino’s kører med succes under nyt management her i landet, og ude i verden har kæden gen-erobret sin position som den mest high-techede af fast food kæderne.

Det ser man lige nu demonstreret i Houston Texas, hvor Dominos har hyret en hel flok selvkørende robotter til at levere varme pizzaer ud til kunderne.

Ideen er ikke ny. Faktisk skrev jeg om robot-projektet helt tilbage i juni 2019. Dengang hed det, at de amerikanske Nuro N2 robotter skulle gå i action et par måneder senere.

Når robotten er ankommet til kundens adresse, skal vedkommende indtaste en pinkode, hvorefter en dør i siden åbner ind til den varme pizza. (Foto: Domino’s Pizza)

Det skete tilsyneladende ikke. Hvorfor vides ikke. Well – det vigtigste er vel også, at robotterne nu er kørende hos Domino’s Pizza på Woodland Heights i Houston.

Bliver det en succes, vil Domino’s uden tvivl lade robotter aflæse menneskelige chauffører andre steder i USA.

Måske ad åre også i Danmark, hvor det kunne være spændende at se, om robotter kommer til at indtage cykelstier, veje og fortove for leverings-specialister som Domino’s , Just Eat, Wolt eller Roomservice.

Sammen med robotterne eksperimenterer Domino’s også med en række andre teknologier, der skal gøre mad-leveringen mere brugervenlig for kunderne:

Lige nu kan man kun få besøg af robotten, når man har bestilt og betalt forud. Næste trin bliver, at de kørende robotter accepterer f.eks. MobilePay.

Kunderne får løbende sendt sms, så de kan følge deres pizzas vej gennem leverings-kæden. På deres mobil kan de også se ”live” på et digitalt landkort, hvor robotten bevæger sig rent fysisk.

Når R2 robotten ankommer uden for husdøren, bliver kunden alarmeret, så han eller hun kan åbne for modtagelse.

Det sker ved hjælp af en pinkode, som man indtaster på robottens display. Derefter åbner en dør i siden, så man tage sit varme måltid.

Robot-fabrikanten Nuro arbejder i øvrigt sammen med flere forskellige detailhandels-kæder end Domino’s Pizza….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tasken har trådløs oplader