Soundbars bliver grønnere

Nu kan du tale til Spotify

(Foto: FixelGraphy / Unsplash)

Nyheden er efterhånden et par år gammel, at Spotify arbejdede på sin egen digitale assistent a la Apples Siri, Amazons Alexa, Microsofts Cortana, Samsungs Bixby eller Googles Assistent.

Nu kunne det se ud, som vi snart kan få praktisk glæde af Spotifys digitale assistent, der tilsyneladende ikke er blevet døbt et pigenavn ligesom rivalernes.

Man vækker Spotifys assistent ved at sige ”Hey Spotify” til sin mobiltelefon, hvorefter man kan bede den om at spille musik, vise playlists, søge efter melodier osv. Alt dét, man i dag bruger sine fingre på skærmen til.

Ifølge det internationale fagmedie ”GSM Arena” virker Spotifys assistent dog ikke lige så let som Apples eller Googles.

Først og fremmest kræver den, at man har Spotifys app tændt og åben på sin smartphone. Det har mange, men langt fra alle – for at spare plads på mobilen.

”Spotify Mixes” er en nye feature, der automatisk genererer skræddersyede spillelister. (Foto: Spotify)

 

Man skal også give Spotify tilladelse til at bruge telefonens mikrofon. I den forbindelse siger Spotifys regler, at app’en kun lagrer optagelser og kopier af ens søgninger, efter at man har udtalt vækkeordet eller klikket på ”voice” ikonet.

På iPhones er Apple Music standard app’en for musik. Fra opdatering 14.5 til iOS styresystemet vil det imidlertid blive muligt at ændre denne ”default”, så Siri kan afløses af f.eks. Spotifys assistent.

Spotify har desuden – og mere officielt – frigivet tre nye personlige spillelister. De hedder Spotify Mixes og er inspireret af den vildt populære Daily Mix funktion.

Alle Spotify brugere har således nu adgang til de tre mix-kategorier ”Kunstner-mix”, ”Genre-mix” og ””Årti-mix.”

Disse nye play-lister tager udgangspunkt i de sange, som brugeren bedst kan lide. Samtidig opdateres listerne jævnligt med numre, som Spotifys kunstige intelligens tror, at brugeren vil elske….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Soundbars bliver grønnere