Elgiganten genbruger sikkert

Næsten alt om den nye OnePlus 9

(Foto: OnePlus)

(Opdateret) Om præcist en uge er det så vidt. OnePlus lancerer sin niende generation af smartphones, der især skal præsentere forbedringer på kamera-fronten.

Inden da er der imidlertid sluppet så meget ud om den kommende telefon, at der ikke bliver voldsomt meget nyt at fortælle efter premieren. Måske lige, at OnePlus 9 ledsages af mærkets første smartwatch.

OnePlus 9 og 9 Pro kommer formentlig begge med Qualcomms seneste Snapdragon 888 processor og hurtige skærme på 120 Hz. I hvert fald Pro modellen får også en ekstra hurtig opladning af batteriet på 50 watt.

Den største synlige forskel på de to modeller er skærmens størrelse. Den almindelige 9’er får et display på 6,5 tommer – Pro udgaven et på 6,7 tommer.

(Foto: OnePlus)

Det overordnede design ligner OnePlus. Overfladen skal imidlertid være anderledes. Over det meste af bagsiden vil den have et mat mønster, men bliver mere glat og spejl-agtig længere nede på ryggen.

Betjeningen er også som altid hos OnePlus – med volumen i venstre side og tænd/sluk plus funktions-omskifter i højre.

Ud fra de første billeder, som OnePlus egen topchef Pete Lau offentliggjorde på sin social media profil i går, får den nye 9’er to separate højttalere

Kameraerne har jeg tidligere beskrevet her på Leifshows, men nu er er kommet flere detaljer. Først og fremmest får både OnePlus 9 og 9 Pro objektiver, hvor svenske Hasselblad har hjulpet med råd og dåd. Ikke kun Pro topmodellen, som mange havde ventet.

Kameraet i den nye OnePlus 9 er udstyret med Sonys seneste IMX 789 billedsensor. Den gør det muligt at tage mere detaljerede fotos og 4K video med professionelle 120 billeder i sekundet. (Foto: Jimmy Z / OnePlus Forum)

OnePlus 9 skal være markedets første smartphone, der kan optage 4K video med professionelle 120 billeder i sekundet (fps). 8K video kan indspilles med 30 fps.

Tilsvarende bliver OnePlus 9 den første mobil, der kan skyde fotos i 12 bit RAW format og i op til 68,7 milliarder farver. Det er noget, professionelle fotografer kan lide.

Billederne til denne artikel viser OnePlus 9 i den nye sølv-farve. Formentlig kommer telefonen i to yderligere kulører, hvoraf den ene er lilla.

Selve kameraerne kommer fra Sony og byder på to hoved-objektiver med 48 og 50 megapixel billedsensorer. Desuden er der en separat ”FreeForm” linsee. Pro versionen får derudover to ekstra kameraer på 8 og 2 MP.

Her ses to af de nye OnePlus farver. Til venstre er det OnePlus 9 i lilla – til højre 9 Pro i sølv. (Foto: Weibo)

OnePlus Watch omsider
OnePlus indledte sin rejse som en lille frækt smartphone firma i Kina, der havde en enkelt model til en meget attraktiv pris. En ”flagship killer” hed det dengang.

Seks år efter er OnePlus en stor ”mainstream” fabrikant, der har telefoner i både topklassen, i mellem- og økonomi-klassen.

Desuden findes et bredt udvalg af andre produkter under OnePlus navnet. Lige fra trådløse øretelefoner til smart-tv.

Det eneste, der egentlig mangler, er et smartwatch. Det kom sådan halvvejs i skikkelse af OnePlus Band for nogle måneder siden. ”Halvt”, fordi Band reelt set kun er et intelligent fitness armbånd.

Nu skal den ægte vare så komme. Sammen med OnePlus 9 telefonerne lanceres mærkets første rigtige smartwatch.

Det er også ret sikkert, at OnePlus vil præsentere sit første rigtige smartwatch om en uge. (Foto: Gizchina / WeChat)

OnePlus Watch får en cirkelrund urkasse på 46 mm i diameter og skal tilsyneladende fokusere meget på sundhed og helbred. Præcist som den store konkurrent Apple Watch gør.

Det vil sige, at uret får en avanceret ”health app”, der kan meget mere end registrere puls og hjerterytme. Uret kan også måle stress, søvnrytme, blodmætning og blodiltning. Præcist som andre smart-ure i topklassen.

Uret får fuld GPS support og ventes at optræde i et solidt og vandtæt design. Indendørs er 4 GB lager standard, og uret kan naturligvis tage opkald og er kompatibelt med Android og formentlig også iPhones.

Ekstra interessant er, at OnePlus har indbygget sin Warp Charge hurtig-opladning i det nye ur. Det betyder, at man kan få en uges spilletid efter kun 20 minutters opladning.

Det lave strømforbrug kan formentlig kun lade sig gøre, fordi OnePlus bruger et andet styresystem end Googles Android-baserede WearOS.

Endelig kan OnePlus Watch bruges som trådløs fjernbetjening af OnePlus tv-apparater. Det er nu mindre relevant her i landet, så længe OnePlus ikke sælger sine smart-tv i denne del af verden.

De Hasselblad-tunede kameraer bag på OnrPlus 9 Pro. (Foto: OnePlus)

Slut med DxOMark tests
Det franske test-labororium DxOMark betragtes som markedets reference, når det gælder vurderinger af kameraer på mobiltelefoner.

OnePlus og DxOMark ser dog ikke ud til at være de bedste venner:

Franskmændene har store tanker om OnePlus’ displays, der ligger helt i top på laboratoriets hitlister.

Omvendt lander OnePlus’ kameraer langt nede i feltet. I den seneste OnePlus 8T lander de helt nede på en skuffende 31. plads. Langt under ambitionerne hos OnePlus.

OnePlus’ topchef Pete Lau er blevet så sur, at han meddeler på det kinesiske sociale medie Weibo, at han ikke længere vil sende telefoner til vurdering hos DxOMark.

Beslutningen er trods alt lidt overraskende: Gennem årene er OnePlus en af de mobilfabrikanter, som mest aktivt har brugt DxOMark resultater i sin markedsføring.

Fortryder Lau ikke sin beslutning, får vi derfor ikke en DxOMark test af de kommende OnePlus 9 og 9 Pro telefoner. Ærgerligt.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elgiganten genbruger sikkert