Vi elsker Crowd Funding

Her er hurtigste lager

Indtil for et par år siden var de fleste tilfredse med at have en lille ekstern harddisk til at lave backup på, medmindre man ordnede det online via en database i skyen.

Alternativt kunne man jo lægge de store eller mange filer på et USB-stick, når de skulle transporteres rundt rent fysisk og ikke bare kunne overføres via internet eller Wi-Fi.

Begge disse metoder er ”altmodisch” nu om dage og forfærdeligt langsomme, når man kigger på hastigheden, som data kan overføres med.

I vores moderne verden med et overflod af data og digitalt indhold har det en stor betydning. Derfor er eksterne SSD-drev det helt rigtige.

De er meget mindre og meget hurtigere end klassiske harddiske. Den allerhurtigste på markedet kommer fra GigaDrive. Nyheden sender data frem og tilbage med vilde 2.800 Megabit i sekundet!

Så tager det ikke lang tid at fylde eller tømme SSD-lageret på 1, 2 eller 4 terabyte (TB), som man kan købe GigaDrive i.

Hemmeligheden i det utroligt tempo ligger i, at GigaDrive anvender en ny NVMe M.2 arkitektur og rummer en særlig DRAM cache chip, der gemmer på data i brøkdele af et sekund, indtil der er gjort plads i det digitale lager.

Desuden er GigaDrive på forkant med kommende teknologier. Den elegante lille lager-enhed er således forsynet med både USB 4 og Thunderbolt 5, der begge har større båndbredde og højere hastighed end de nuværende standarder.

Selve den handy lager-gadget fylder 114 gange 37 gange 12,5 mm og vejer 74 gram. Hele herligheden er pakket ind i en solid skal af aluminium, der både skal være stødsikker og vandtæt efter IP67 reglerne.

GigaDrive hævder, at man har verdens hurtigste eksterne SSD, hvilket man kan svare både ja og nej til. Med sin Portable X5 har Samsung nemlig også et drev, der kan læse med 2.800 MB/s. Dog er Samsungs SSD en smule langsommere til at skrive data ind.

Under alle omstændigheder er både Samsung og GigaDrive meget hurtigere. De fleste mennesker bruger I dag SSD-drev, der ”kun” kan overføre 500 Megabit i sekundet.

Mens Samsungs Portable X5 kan købes i butikkerne, skal man forudbestille GigaDrive via Crowd Funding platformen Indiegogo.

Her er det ønskede finansierings-beløb for længst overgået mindst 10 gange. Interesserede kan dog fortsat forudbestille GigaDrive til særpriser på 929 kroner for 1 TB modellen, 1.303 for 2TB og 2.176 kroner for 4 TB.

Hvis alt går efter planen, vil man modtage sit SSD-drev i juli….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi elsker Crowd Funding