Har Amazon ødelagt Alexa?

Vaio Z er bare superlet

(Foto: Vaio)

For nogle år siden byggede Sony nogle af verdens mest elegante laptops. Vaio hed de. De var dejlige, rigtigt gode til musik og video, men de var også ganske dyre.

I 2014 var pc-eventyret slut for Sony. Vaio divisionen blev solgt til en gruppe japanske investorer, der siden har satset på hjemmemarkedet og på laptop feinschmeckere i USA.

Herhjemme forsvandt Vaio helt fra butikkerne, selvom de formentlig kunne klare sig i konkurrence med Apple Macbook Pro og de dyrere modeller fra HP, Lenovo eller Dell.

Nu kommer Vaio så med verdens første laptop, der næsten er pakket fuldstændig ind i kulfiber. Det gør den både usædvanligt let, men også meget stabil og robust. Carbon bruges jo f.eks. meget i Formel-1 og i super-sportsvogne.

Her ses kulfiber elementerne i den nye Vaio Z, (Foto: Vaio)

 

Kulfiber har fundet vej til laptops før, men kun som enkelte dele af computeren. Vaio har formålet at bygge hele chassis’et op i carbon.

Det har gjort det muligt at bygge en kraftig Windows laptop med 14 skærm og pænt stort batteri, så den kun vejer 1,05 kilo. I Japan fås sågar en slimline udgave på kun 1,01 kilo.

Det er i sig selv meget flot. Helt fascinerende bliver det, når man hører, at den nye Vaio Z kan tåle lige så meget som tykt indpakkede og tunge håndværker-laptops- De kaldes for ”ruggedized” på engelsk.

I sine videoer demonstrerer Vaio, hvordan den elegante laptop kan tåle at falde fra 1,2 meters højde og ned på sten eller beton uden at tage skade. Også gentaget flere gange.

Kun 1,05 kilo vejer denne super-kraftige Vaio laptop med 14 tommer skærm på 4K. (Foto: Vaio)

Carbon kabinettet er fremstillet af flere sammen-limede lag, der er 3D-formet i en ny proces. Den har bl.a. gjort det muligt at printe huller til hver eneste mekaniske tast i Vaio computerens keyboard.

Indendørs er Vaio Z bestemt ikke nogen letvægter. Som standard kommer laptoppen med Intels nyeste 11. generation Core motorer. Her kan en i7 processor på 3,3 GHz f.eks. turbo-boostes til utrolige 5 GHz. Det er virkelig hurtigt.

Vaio Z har også plads til 32 GB DDR4 RAM, 2 GB SSD disk og Intels Iris Xe grafik. Skærmen på 14 tommer viser 4K kvalitet. Den sidder på en ny type hængsel, der gør det muligt at dreje display 180 grader med én hånd.

Batteriet af Li-Po typen skal kunne holde laptoppen kørende i ti timer på en opladning. De japanske reklamer hævder 18 timer, men mon ikke de 10 lyder mest realistisk?

Derudover kommer Vaio Z med Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, et 2 megapixel kamera til videomøder, to uSB-C porte, et enkelt HDMI stik samt både fingeraftryks-skanner og ansigts-genkendelse.

Endelig rummer Vaio Z også en smart bevægelses-sensor. Den registrerer, når et menneske sætter sig foran laptoppen og tænder den straks. Tilsvarende sendes den i dvale, når der ikke har været liv foran skærmen i et stykke tid.

Sådan et udstyrs-stykke er naturligvis ikke billig. Jeg vil snarere kalde Vaio Z for meget dyr. Prisen begynder nemlig ved 3.579 US dollars eller ca. 22.500 kroner.

Det lyder, som om Vaio Z er en ønskedrøm og også forbliver det….

Vaios 14 tommers 4K skærm er hængslet, så den kan drejes 180 grader. (Foto: Vaio)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har Amazon ødelagt Alexa?