Huawei folder sig atter ud

I skole med HP

Her er HP’s nye Chromebook x360 11 G4 EE. (Foto: HP)

Store pc-fabrikanter har altid gerne villet finde en plads i den danske undervisnings-sektor.

Lige siden Regnecentralen i 1980’erne erobrede skolerne med deres Piccoloer og Piccoliner, har computere til hver elev været strategien.

Corona pandemien har været med til at accelerere vejen til det ønskemål: Nu foregår skoletimerne bare online i børnenes eget hjem, hvor alle fra syv-års alderen op har rådighed over en pc, Mac eller en tablet.

Det har fået pc-giganter som HP, Dell og Lenovo til lynhurtigt at sadle om: Nu skal bærbare være skræddersyet til virtuel undervisning. De skal kunne bruges i både skolens klasseværelse, og når eleverne sidder derhjemme.

HP står f.eks. klar med hele seks nye maskiner til dette formål – fem små Chromebooks og en enkelt Windows laptop i Probook familien.

HP Chromebook 14 G7 er stærk nok til at trække en storm skærm ved siden af sit eget 14 tommers display. (Foto: HP)

Inden Corona nåede Chromebooks aldrig at få den samme udbredelse i Danmark, som man f.eks. ser i USA.

Dét kan dog hurtigt have ændret sig med de nye samfunds-forhold, der er kommet med virus pandemien. Nu skal alle skoleelever sidde hjemme og lære.

Fordelen ved Chromebooks er, at de kan bygges noget billigere end klassiske laptops. De kommer nemlig uden harddisk og er beregnet til at være online hele tiden.

HP Chromebook 14 G7 er en forholdsvis stor og solid bærbar med 14 tommer skærm, dobbelte mikrofoner og et webcam i vidvinkel og HD.

Den nye laptop er samtidig udstyret med både HDMI- og USB-C porte, så den nemt kan udvides med ekstra udstyr som f.eks. en større ekstern skærm.

HP’s nye Windows-baserede ProBook x360 11 G7 EE har en skærm, der kan vendes og drejes. Den kan f.eks. sættes til at fungere som en opretstående tablet. (Foto: HP)

HP Chromebook x360 11 G4 EE har en noget mindre skærm på 11 tommer. Den sidder i et special-hængsel, så den kan vendes og drejes hele vejen rundt.

Standard er et HD-kamera og to mikrofoner med forbedret støjreduktion. Betaler man lidt ekstra, kan pc’en fås med et 8 megapixel kamera, der har autofokus.

HP Chromebook 11 G9 EE og HP Chromebook 11MK G9 EE har processorer fra Intel eller MediaTek som motorer. Begge har små 11 tommers displays, og MK G9 EE modellen kører i op til 16 timer på en batteri-opladning.

Den femte nyhed  HP Chromebook x360 11MK G3 EE, der drives af en MediaTek processor. Den er udstyret med et 360-graders hængsel, så elever kan vende og folde enheden for at redigere, skrive og tegne i fire forskellige vinkler.

Endelig har HP udviklet en skole-laptop, der bruger Windows i stedet for Googles Chrome som styresystem. Den vil derfor være mere kompatibel med f.eks. forældrenes computere.

HP’s nye Chromebooks er udviklet, så de kan bruges af både elever og lærere. I klasseværelset eller til fjern-undervisning. (Foto: HP)

HP ProBook x360 11 G7 EE har det smarte 360-graders hængsel og et 5 MP kamera med autofokus.

Den lille laptop kommer også med HP Sure Sense og HP BIOSphere, der beskytter studerende og undervisere mod skadelig software. Computeren har desuden WiFi-6 for hurtig og trådløs forbindelse

HP Chromebook 14 G7 og HP Chromebook Enterprise 14 G7 forventes at være tilgængelig i februar. HP Chromebook x360 11 G4 Education Edition kommer i handlen til marts.

HP Chromebook 11 G9 Education Edition og HP Chromebook x360 11MK G3 Education Edition står klar senere I februar. Det samme gælder for HP ProBook x360 11 G7 EE.

Ingen af de danske priser lå klar ved redaktionens slutning….

HP Chromebook 11 G9 EE fås bl.a. i denne farve, der kaldes ”nautical teal”. (Foto: HP)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei folder sig atter ud