Velsignet være robotten

Snapdragon i din næste laptop

Ofte hører man, at moderne smartphones er rene computere. Stærkere end laptops og desktops, man har stående på skrivebordet.

Sjældent har vi dog set sammenligninger trin for trin på tempo, ydelse osv. Lidt mærkeligt, for i dag bruger vi jo smartphones til mange ting, vi tidligere hentede computeren frem til – f.eks. til spil, internet surfing og emails.

Inden længe vil den direkte sammenligning blive helt oplagt. For da kommer nemlig de første Windows laptops med en smartphone processor i.

Microsoft vil gerne skabe et alternativ til Googles succesrige Chromebooks.

HP, Lenovo og Asus er på vej med computere, der kører på Qualcomms nye Snapdragon 835. Den samme processor, der sidder i mange af årets toptelefoner fra f.eks. Samsung, Sony, OnePlus og Lenovos Motorolaer.

Microsoft har sørget for at flytte Windows 10 styresystemet over på ARM-chip platformen, der ligger til grund for både Qualcomms, Samsungs, MediaTeks og Huaweis processorer til smartphones.

Ifølge Microsoft har man bygget en emulator direkte ind i styresystemet, så Snapdragon pc’erne kan køre almindelige Windows programmer som Office eller Photoshop.

Qualcomm viser gerne tablets med firmaets Snapdragon processorer i.

Hvorfor Microsoft gør dette, når man har et 30 år gammelt samarbejde med Intel om at levere processorer til pc’en? Og hvorfor tager giganter som HP og Lenovo chancen og hopper med på vognen?

Måske man skal kigge ovre hos Microsofts store rival Google, der har stor succes i mange lande med at sælge sine billige Chromebook laptops.

Ligesom Chromebooks vil de nye Snapdragon computere primært fungere som terminaler, hvor programmer og data ligger på internet – undskyld i ”skyen”. Det gør det muligt at bygge små, lette og billige laptops uden stor harddisk – men med 4G mobiltelefoni integreret.

De første ”mobile laptops” kan ventes på markedet i fjerde kvartal af i år….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velsignet være robotten