Kan du lide smart te?

iPhone kan snart med maske

(Foto: DimStock / Pixabay)

I snart tre år har Face ID været den eneste metode til biometrisk identifikation af brugere på Apple iPhone.

Da Face ID blev lanceret, var der ingen, som forestillede sig, at vi ville opleve en tid, hvor vi skal dække vores ansigter til med en maske.

Det er en realitet nu om dage på grund af Corona pandemien, og det er et stort problem for Face ID og millioner af iPhone brugere:

Når Face ID sensoren ikke kan ”se” ansigtet fuldt ud, kan man ikke åbne sin Apple telefon. Omvejen er kun via at indtaste passwords, ligesom vi f.eks. kender det fra Android mobiler.

For tre år siden lancerede Apple Face ID som markedets bedste ansigts-genkendelse på mobiltelefoner. Dengang tænkte ingen på, at vi senere skulle til at gå med maske. (Foto: Apple)

Apple er heldigvis på vej med en løsning, der vil blive introduceret som del af den kommende iOS 14.5 opgradering af iPhone styresystemet. En ufærdig beta-udgave kan allerede downloades nu.

Apples løsning er dog ikke helt så ligetil. Den kræver nemlig, at man bærer et Apple Watch ur ved siden af sin iPhone. Det fungerer på følgende måde:n f

Først aktiverer man sin Apple Watch unlock. Derefter løfter man sin iPhone for at tænde dens skærm.

Vend derefter telefonen mod ansigtet, indtil der kommer et fysisk – haptisk – feedback på uret. Denne vibration markerer, at iPhone nu er åben.

Tilsyneladende er det vigtigt, at mobil og ur holdes tæt på hinanden. Bedst skal det være at løfte iPhone med den hånd, hvor Apple Watch sidder på armen.

Face ID og ansigts-masker fungerer kun, hvis man også har et Apple Watch på armen. (Foto: Cottonbro / Pexels)

Desuden kan denne procedure udelukkende bruges til at åbne telefonen. Vil man på App Store eller Apple Music, vil en mere sikker og omfattende identifikation være påkrævet.

Endelig kan det fortsat være nødvendigt at indtaste sit sikkerheds-password. Besværligt, men i det mindste skulle det virke.

Apple introducerede Face ID i 2018, og i dag er det den eneste biometriske måde at åbne nye iPhone modeller på.

Selvom Face ID er en glimrende sikkerheds-metode, foretrækker mange iPhone brugere den goe gamle Touch ID identifikation via fingeraftryk. Dem, der har Touch ID på deres iPhone, er glade i disse Corona tider med ansigtsmasker.

I Android lejren har nogle enkelte fabrikanter taget kombinationen af fingeraftryk og ansigts-genkendelse i brug. Det ser man bl.a. på Huawei Mate 30 Pro telefonen….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan du lide smart te?