Lurer du på dine ex’er?

Apples elbil kommer (måske) snart

(Foto: Aleks Aleksandrof / YouTube)

Gennem årene har vi adskillige gange hørt, at nu var Apple altså snart klar med sin egen elbil. Tesla og VW kunne godt klæde sig varmt på, hed det sig.

Overskrifterne kølede dog hurtigt ned igen, for Apple blev ved sin Mac’er, iPhones og AirPods. Det nærmeste, Apple sådan rent konkret kom til fire hjul, var CarPlay systemet til integration af mobilen i bilens betjening.

Nu er iCar imidlertid aktuel igen takket være en historie fra nyhedsbureauet Reuters. Det fortæller, at Apple skal være tæt på et gennembrud i batteri-teknologi, der skal gøre det muligt at bygge elbiler mindre, lettere og billige. Typiske forudsætninger for, at Apple går ind i et nyt produkt.

Batterierne skal angiveligt bruge en lithium-jern legering (LFP) fremfor det i øjeblikket dominerende Li-ion. Det nye LFP er mindre brandfarligt, mindre giftigt, og det klarer sig uden det sjældne grundstof kobolt. Helt i takt med Apples grønne image, der bl.a. vil undgå forurenende minedrift med børne-arbejde i Afrika.

Ifølge Reuters skal Apple være nået så langt i sin udvikling, at elbilen kan sættes i storproduktion i 2024. Det vil formentlig ske via en ekstern partner – måske en af de store bilfabrikanter.

Apples eget elbil projekt Titan blev opgivet for knap to år siden. 200 designere og ingeniører blev fyret ved den lejlighed. Projekt Titan skulle skabe en lille elbil til forbrugere.

Typisk Apple skal den fremtidige iCar anvende en masse eksisterende Apple teknologi. Desuden skal den sikkert bygges af aluminium fra genbrug.

Elbilen udstyres f.eks. med mindst en håndfuld LiDAR sensorer, som løbende skal måle omgivelserne ved hjælp af laserstråler.

LiDAR sensorer er Apple for nylig begyndt at indbygge i  iPhone 12 Pro og iPad Pro, hvor de måler afstande meget præcist for kameraerne.

Som altid, når der er tale om Apple, er interessen stor for, hvad folkene i Cupertino nu har på vej af lækkerier. Apple selv er tavs som graven. Det er også normalt.

Således skrev det taiwanesiske finans-medie Economic Daily News i går mandag, at Apple Car allerede skal stå på banen i 2022.

Kinesiske fabrikanter skal således gøre klar til at bygge komponenter til iCar fra andet kvartal af næste år.

Mens vi venter med spænding på de næste, måske mere konkrete informationer, kan I hygge jer med videoen fra Aleks Aleksandrof. Den samler nogle af de koncepter og kreative ideer op, som tidligere er blevet luftet om en Apple bil….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lurer du på dine ex’er?