Samsungs folde-mobil får comeback

Ved I, hvor meget sukker I får?

Man behøver ikke at være diabetiker for at ville vide, hvor meget sukker der er de ting, man gerne vil drikke eller spise. For meget sukker er ikke godt for nogen – og at det feder, er kun det mindste problem.

Spørg blot de mennesker, der har fået sukkersyge. 260.000 har fået diabetes konstateret. 60.000 går rundt med sygdommen uden at vide det.

Never mind. Man kan selvfølgelig begynde med at kigge på varedeklarationerne først. Hvor mange gram sukker er der f.eks. i en liter almindelig sodavand, i et glas juice, i en kage eller i et glas marmelade og Nutella?

Alle de tal på siden af flasken eller dåsen kan dog let være uoverskuelige. Ville det ikke være meget nemmere, hvis man kunne få sin mobiltelefon til at give et visuelt og letforståeligt billede af, hvor meget sukker den madvare, det måltid eller den drink indeholder, som står lige foran en?

Shimizu viser her sukkermængden i en populær japansk sodavand.

Ovre i Japan har udviklet en app, der kan lige præcis det. Eller rettere en iderig mand ved navn Daiki Shimizu har gjort. Han gad ikke at sidde med en lommeregner, hver gang han købte ind, Han ville have informationen på få sekunder.

Shimizus app skanner stregkoderne på siden af flasker, dåser, glas og pakker – og viser indholdet på mobiltelefonens skærm. Det kan andre apps også – f.eks. MyFitnessPal. Forskellen er blot, at de viser sukker-mængden i tal og grafer, mens den nye japanske app visualiserer den som antal sukkerknald. Det er noget, som selv små børn kan forstå.

Shimizus app kan i øjeblikket kun fås på det japanske marked, men den er på vej ind i Apples App store. Lige nu venter den på godkendelse hos Apples censorer.

Daiki Shimizu’s Twitter profil kan man se, hvordan app’en virker. Videoen er på japansk, men rimeligt selvforklarende…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsungs folde-mobil får comeback