Corona skaber digitale outsidere

Citizen omsider helt smart

(Foto: Citizen)

Der findes stadig en del urfabrikanter, som holder sig langt fra det digitale. De fleste af dem sidder I Schweiz og laver håndlavede tidsvisere i de dyre prisklasser.

I Japan har Citizen længe holdt på det klassiske armbåndsur. Der har været et par svinke-ærinder med hybride ure, hvor der lå digitale funktioner under en analog urskive med rigtige urvisere af mekanik.

Men nu er det så omsider, at Citizen går ”all in”. Citizen CZ Smart er den første ur, hvor et AMOLED display har erstattet urskiven.

Citizen fans vil elske, at CZ ligner de fleste andre herreure fra den japanske fabrikant. Urkronen er tyk og solid. Farven er sort anodiseret aluminium, og der er gode fysiske knapper på siden.

(Foto: Citizen)

Indendørs sidder en Snapdragon 3100 processor og den seneste nye variant af Googles WearOS styresystem.

Det betyder, at CZ ejeren har adgang til tusinder af apps, ligesom han – eller hun – kan vælge, at displayet ligner et klassisk Citizen til forveksling.

Faktisk følger en håndfuld display-design med ved købet, der alle henter inspiration fra ældre Citizen ure. Display varianterne hedder f.eks. CZ Active, Neo, Dashboard og Retro.

Som alle andre smartwatches kan CZ gøre meget andet end at vise klokken. Det 1,28 tommer store touch display kan også fungere som alarm, kalender, kontakt database, GPS, stopur og timer.

Der er indbygget mikrofon og højttaler, så brugeren kan svare på telefonkald, spørge Google Assistent om alverdens ting, ligesom uret naturligvis også kan modtage notifikationer, sms og e-mails. Kompatibiliteten er sikret med både Android og iPhones.

På bagsiden af CZ Smart sidder sensorer til måling af hjerterytme, søvn, aktivitet i løbet af dagen osv. På dét punkt ligner Citizen nyheder alle andre smarte ure. Det gælder også Bluetooth, Wi-Fi og NFC til kontaktløs betaling.

Citizen oplyser, at uret kører over 24 timer på et fyldt batteri. Opladningen kan foregå hurtigt – fra 0 til 80 procent på 40 minutter.

Men det er altså et Citizen, som er et af de goe gamle urnavne. Derfor stiller køberne nok ekstra krav til kvalitet og, hvordan CZ Smart er skruet sammen.

Det får vi at se, når uret kommer til salg fra midten af december. Da skal uret koste fra 395 US dollars eller ca. 2.500 kroner….

Det ligner en analog urskive, men er altså et digitalt display. (Foto: Citizen)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Corona skaber digitale outsidere