Pas på med ældre Android mobiler

Fra spil til kontoret

 

(Foto:Razer)

Mens store fabrikanter af traditionelle pc’er og laptops som Lenovo, HP, Dell, Acer og Asus i stigende grad kaster sig over e-sport og computer-spillere, går et af de førende gamer-mærker nu den præcist modsatte vej.

Razer har nemlig lidt overraskende præsenteret sin første laptop til kontoret.

Naturligvis bygger den nye Razer Book 13 på firmaets mange års erfaring med gamere. Det gælder mest teknologien indenbords, men også en smule i designet.

Først og fremmest har den lille laptop et baggrunds-belyst tastatur, som man selv kan vælge i farven via en app. Her kan man f.eks. også indstille, at det kun er funktions-taster, der træder frem med lys i.

Spilfeberen skinner også igennem via højttalerne, der er placeret til højre og venstre for tastaturet. De er THX godkendte, så de kan levere surround sound i stil med den, man hører i mange biograf film. Også hovedtelefoner, der kobles på Razer Book 13, har glæde af THX Spatial Audio.

Med sine meget tynde rammer omkring skærmen ser Razer Book 13 rigtig elegant ud. De nye laptops måler 29,6 gange 19,8 gange 1,5 centimeter. Vægten ligger på mellem 1,34 og 1,4 kilo. (Foto:Razer)

 

Den lille laptop kan gøres super-stærk. Helt bogstaveligt. Maskinen fås nemlig med Intels seneste nye 11. generation Core i7-1165G7 processor, der har en tophastighed på 4,7 GHz med Turbo Boost.

Meget klogt har Razer placeret den højt ydende motor i sit eget damp-kammer, der leder overskuds-varmen bort. Denne løsning klarer sig uden ventilator og støjer derfor ikke.

Som standard leveres Razer Book 13 med 16 GB RAM og 256 eller 512 GB SSD lager. Der er Wi-Fi 6, Bluetooh 5.1, to Thunderbolt 4 porte, et enkelt USB 3.1 stik og et HD-kamera med fire mikrofoner tilknyttet.

Man kan vælge mellem fire skærme, der alle er på 13,4 tommer. To af dem er med touch styring, der sidder gemt bag Gorilla Glass 6.

Forskellen er også, om man vil nøjes med Full HD opløsning eller UHD grafik i 4K kvalitet. Det er vel et spørgsmål om tegnebogens størrelse.

Razer Book 13 kan godt blive et hit hos de “first movers”, der bare vil eje en af verdens hurtigste små laptops. (Foto:Razer)

 

Alle fire displays har kun 60 Hz opdatering. Her skinner igennem, at computerne er beregnet til kontor-opgaver. Havde det være spil-fokuserede laptops, havde skærmene været meget hurtigere.

Den ”civile” målgruppe ser man også i Razer nyhedens grafik processor. Laptoppen bruger således Intels egen Iris XE chip med op til 16 GB dedikeret RAM og ikke Nvidias GeForce systemer.

Både med hensyn til design og ydelse vil Razer blande sig i den absolutte elite for små laptops, som Intel har givet sit EVO stempel. HP, Dell, Lenovo og Huawei får noget at tænke over.

Det ser dog ikke ud til, at Razer vil erobre markeds-andele ved at dumpe priserne. Den nye Book 13 fås fra knap 1.200 dollars og opefter. Det svarer til ca. 7.700 kroner for den billigste version…

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pas på med ældre Android mobiler