Så vigtig er iPhone for Apple

Kan motions-ure advare om Corona?

(Foto: Free-Photos / Pixabay)

Når læger skal undersøge for Corona, spørger de som regel først, om patienten har været i kontakt med folk, der er kendt for at være smittet med den farlige virus.

Dernæst bliver patienten spurgt, om man har symptomer på Corona – og til sidst – bliver patienten sendt til test via podning fra mundhulen.

I Danmark er det nemt at få adgang til en COVID-19 test. Vi har både faste og mobile test-centre, og vores lille land hører til de bedst gennem-testede i verden.

Alligevel kan resultaterne fra en ny videnskabelig undersøgelse fra USA være interessant for mange af os.

Via data opsamlet fra et smartwatch eller fitness-armbånd kan Scripp’s app give en indikation af, om man er smittet med Corona eller ej. (Foto: Scripps Research Institute)

 

Den viser nemlig, at smartwatches og motionsure – ”fitness trackers” – kan bruges til at opdage en Corona smitte på et tidligt tidspunkt.

Det kan de ved at kombinere de data om brugerens helbred og fysiske form på en ny måde, som de alligevel indsamler i deres sundheds-apps.

Den nye DETECT analyse fra Scripps Research Institute i Californien  viser, at de populære ure kan forudsige Corona med 80 procent nøjagtighed.

Forskerne fra Scripps fortæller, at Corona spådommen forudsætter, at ens smartwatch eller motionsur har sensorer til måling af aktivitets-niveau, hjerterytme, søvn og temperatur. Det har de fleste moderne gadges af den type.

Kan motionsure og smartwatches bruges til at alarmere om Corona smitte? (Foto: FitNishmedia / Pixabay)

 

Sker der markante forandringer i ur-bærerens daglige aktivitet, krops-temperatur og søvnbehov, kan det med en stor sandsynlighed være en indikation på Corona smitte, hævder det amerikanske laboratorium i et statement.

”Vi har nu et godkendt digitalt signal for COVID-19. Det næste trin er at bruge signalet til at forhindre udbredelsen af virus smitten. Omkring 100 millioner amerikanere har et smartwatch eller et fitness-ur, og de kan næsten alle være med til at hjælpe,” forklarer doktor Eric Topol fra Scripss Research Institute.

DETECT projektet involverede en mobil app, som ejere af smartwatches og fitness-armbånd skulle levere data til på frivillig basis.

På basis af disse data – sammenholdt med informationer om selv-opdagede symptomer – kunne computerne hos Scripps give mere sikre forudsigelser af Corona, end symptomer alene kunne….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så vigtig er iPhone for Apple