Apple forlænger iPhonens liv

Dette ur er til gamere

(Foto: Garmin)

Hvis nogen af jer har oplevet, hvordan inkarnerede gamere kan hidse sig op, når et computerspil ikke makker ret – eller I måske selv dyrker e-sport – vil I sikkert kunne se fornuften i Garmins nyeste smartwatch.

Det hedder Instinct Esports Edition og kan både måle puls, hjerterytme, stress niveau og søvn-kvalitet hos sin bruger.

Det nye Garmin ur har også en såkaldt Body Battery Energy Monitor indbygget. Den kan fortælle computer-, konsol- eller mobil-entusiaster, ”hvornår de kan spille og, hvornår de skal hvile”.

Det sker ved hjælp af en særlig app, der sammenholder hjerterytme, stress og søvndata for at vise et øjebliks-billede af sin bærers form og sundhedss-tilstand.

Principielt kan alle avancerede smartwatches med puls-måler vel give de fleste af disse informationer.

(Foto: Garmin)

Garmin har blot samlet dem i et fælles rum, der viser data på en grafisk måde, som giver mening i sammenhæng med e-sport og gaming.

Det ser man bl.a. i en speciel e-sports aktivitets-funktion, der kan måle og bedømme hjerterytme og stress, mens brugeren sidder koncentreret omkring sine online spil.

Denne app skal angiveligt også kunne give en trend analyse af helbredet over kortere eller længere tid. Altså en slags e-sports doktor med spåkone kvaliteter.

Endelig rummer Garmin nyheden en afdeling med over 30 deciderede sports-apps. Det kunne jo være, at en gamer faktisk deltager i traditionel motion, fitness eller sports-aktiviteter.

Alt sammen er det faciliteter, der både kan være oplagte for amatør-gamere hjemme i teenager-værelset eller for professionelle e-sport udøvere.

Det professionelle danske Astralis e-sport hold bruger det nye Garmin ur til at holde tjek på sin form og sundhed. (Foto: Garmin)

 

Af same grund har Garmin indledt et sponsorat af det danske e-sport hold Astrals, der hører til verdens bedste. Her bruger spillerne bl.a. uret i deres daglige træning og forberedelser op til vigtige turneringer.

Garmin urets navn antyder i øvrigt, at der er tale om en eksisterende model, som er blevet ombygget til den hurtigt voksende skare af e-sport udøvere.

Garmins Instinct familie findes i en stribe forskellige farver med den grundlæggende samme teknologi indendørs. Den store forskel ligger i de apps, der ligger i uret.

Desuden kommer nogle af de mere outdoor-prægede Instinct modeller med solceller indbygget. De giver jo ikke mening for en gamer, der pr. definition sidder foran en skærm indendørs.

Meget oplagt kommer Instinct Esports Edition i sort – Garmin kalder farven for ”Black Lava”. Med sine røde markeringer matcher uret fint med de fleste computerspil-relaterede skærme, tastaturer, mus og pc’er.

(Foto: Garmin)

Gamer-uret er lige så solidt og udholdende som sine udendørs søskende. Det er således vand-, cola- og støvtæt efter de militære MIL-STD 810 regler, så uret sagtens kan tåle en tur eller flere i gulvet uden at gå i stykker.

Garmin oplyser, at Instinct Esports Edition kan køre i 80 timer på en batteri-opladning, når uret arbejder i ”esport mode” med alle sensorer tændt. I almindelige ”smartwatch mode” udvides spilletiden til 14 dage.

Garmin regner med at få uret i danske butikker i god tid inden jul til en pris af 2.500 kroner.

Nyheden kunne jo være oplagt som julegave til de tusinder af e-sportsfolk, der er dukket op i det seneste år:

Gamer-freaks er der kommet mange flere år under Corona krisen, fordi så mange har været tvunget til at blive hjemme i stedet for at gå ud. Desuden vil interessen sikkert gå næsten amok, når både Microsoft og Sony præsenterer nye spillekonsoller i november….

(Foto: Garmin)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple forlænger iPhonens liv