Facebook Dating åbner i Danmark

Her er Huaweis nye supermobil

 

(Foto: Huawei)

Kun et par dage efter, at Huawei er blevet bandlyst fra Sveriges 5G netværk, står Kinas største smartphone fabrikant klar med sin nye toptelefon.

Den hedder Mate 40 og kommer i fire varianter. Ud over standard modellen Mate 40 er det Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+ og Mate 40 Pro Porsche Design RS.

Traditionen tro kommer Huaweis nye flagskib med kameraer, der nok skal sætte nye standarder for foto- og video-kvalitet.

De øvrige data er naturligvis også i topklasse. Eneste spørgsmål er, om Huawei sætter super-telefonen til salg på det danske marked.

Som Huaweis øvrige nye telefoner kan Mate 40 nemlig ikke køre med Googles populære online services og apps, fordi USA har forbudt amerikanske softwarehuse at handle med Huawei.

(Foto: Huawei)

Kineserne forsøger at kompensere med deres egen App Gallery af Android programmer. Huaweis konkurrent til Googles Play butik har vokset sig imponerende stor på kort tid, men den mangler fortsat de fleste originale app bestsellers fra USA som f.eks. Facebook, Snapchat eller Twitter. Den danske MobilePay mangler også.

Lad os håbe, at Huawei Mate 40 trods modvinden dukker op i danske butikker. De første tekniske specifikationer ser i hvert fald lovende ud.

Den store Mate 40 Pro model kommer således med en 6,76 tommers OLED skærm med 2.772 gange og 1.344 punkter. Den kan vise 456 pixels pr. tomme.

Processoren er Huaweis egen Kirin 9000 med lynhurtig 5 nanometer teknologi og 5G telefoni integreret. Motoren ser ud til at få 8 GB RAM og 256 GB lager at brede sig på.

Lidt overraskende er der dog kun tre kameraer på ryggen af Mate 40 Pro. Hvis man vil have flere, skal man op i Pro+ og Porsche varianten. De har fem objektiver placeret i en ring.

De tre Leica objektiver på Mate 40 Pro er et hovedkamera på 50 megapixel (MP), en ultra vidvinkel på 20 MP og en tele-zoom på 12 MP. å den billigere Mate 40 model sidder samme 50 MP hoved-objektiv, mens vidvinklen er 16 og telen på 8 MP.

På den dyrere Mate 40 Pro+ er de tre nævnte objektiver yderligere udvidet med en 8 MP periskop linse ned 10 gange zoom og en 3D sensor til præcis afstands-måling. Alt i alt vil fotografen have 17 gange optisk zoom at gøre godt med. Det er suverænt.

På fronten sidder både et 13 megapixel selfie kamera og en 3D sensor. Den skal sikre, at selvportrætter kan tages med langt bedre dybde end på normale smartphones.

Huawei fortsætter sin tradition med, at designerne fra tyske Porsche har “tunety” en særlig version af telefonen.. (Foto: Huawei)

 

Huawei Mate 40 Pro kommer med et batteri på 4.400 mAh, der kan lades hurtigt op med 66 watt via kabel. Det er samme hastighed som på den nyligt lancerede OnePlus 8T.

Vil man fylde Huawei telefonen op trådløst, foregår det med 50 watt, OnePlus 8T tilbyder ikke trådløs opladning.

Internationalt fås den nye Huawei i fem forskellige farver – hvid, lyseblå, sort, grå og orange. De tages formentlig ikke alle hjem til det lille danske marked.

Det er længe siden, at Huawei var billig-telefoner. I dag betaler man en solid pris for især topmodellerne. Den store Mate 40 Pro model skal således koste 1.199 euro, hvilket svarer til ca. 7.750 kroner….

Kameraerne sidder i en ring på bagsiden. (Foto: Huawei)

Porscvhe Design udgaven af Huawei Mate 40 ser både flot og dyr ud. (Foto: Huawei)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook Dating åbner i Danmark