Ny Huawei topmobil er tæt på

Ta’ en sky i lommen

(Foto: Superoc Design)

Når vi taler om skyen eller at lægge sine data hos en cloud-service, tænker de fleste straks på enorme, afkølede haller, hvor den ene kraftige server står ved siden af hinanden.

Det er også korrekt i langt de fleste tilfælde. Men rent faktiske behøver skyerne slet ikke være så fysisk store for at opfylde deres formål – nemlig lagre digitale informationer.

Den nye skyBOX er formentlig markedets mindste computer-server. Den kan snildt anbringes i en skjortelomme og kan rumme op til 4 terabyte – det er 4.000 gigabyte.

Alt rigeligt for alle private brugere og tilstrækkeligt for de fleste mindre virksomheder. 4 TB svarer f.eks. til indholdet af 50 mobiltelefoner. 5.000 biograffilm eller millioner af fotos.

(Foto: Superoc Design)

skyBOX er nok samtidig den næst-mest kraftige gadget, man kan have med i lommen. Kun en moderne smartphone er nok stærkere, men den fylder også meget mere end denne server.

skyBOX måler som et kreditkort – bare noget tykkere. Og den kræver kun en Wi-Fi forbindelse for at fungere. Derefter kan den forbindes til alle apparater, der har Wi-Fi i.

Den lille nyhed har derudover den fordel, at man ikke behøver at betale et abonnement for at få sine data lagret.

Dog følger ikke samme garanti for datasikkerhed med, når man løber rundt med alle sine informationer i en bukselomme.

Fotografer, designere, videofolk og social media specialister kunne være oplagte kunder til cloud serveren i lommeformat. (Foto: Superoc Design)

skyBOX rummer den seneste SSD-teknologi og arbejder med den nye Wi-Fi 6 standard. Det betyder, at man kan overføre og søge data trådløst med hastigheder op til 900 Megabit i sekundet.

Den lille server kan sætte sig automatisk op til alle Wi-Fi apparater, den kan finde i sin trådløse rækkevidde.

Via en medfølgende app kan skyBOX på et øjeblik forvandles til en cloud-server, der kan fungere sammen med ”fjerne” sky-services som f.eks. Google, Microsoft OneDrive, Apple iCloud, Amazon eller Dropbox.

skyBOX er kompatibel med Windows, Android, Apple iOS og MacOS. Man kan derfor have hidtil uset kontrol med sine data og alligevel have dem i nærheden – i en lomme eller taske på sig selv.

Da skyBOX er trådløs, kan flere f.eks. sidde og se samme fillm på hver sin smartphone. (Foto: Superoc Design)

Den lille server i Dankort format vil nok appellere mest til folk, der har brug for adgang til store mængder data, næsten uanset hvor de befinder sig.

Det kan f.eks. være revisorer, fotografer og videofolk. De to sidstnævnte kan via skyBOX deles om indhold fra deres kameraer, mobiler, tablets, laptops, droner osv.

skyBOX er udviklet af det kinesiske firma Superoc Design, der i øjeblikket med stor succes henter finansiering til en storproduktion via iværksætter platformen Indiegogo.

Her kan interesserede forudbestille skyBOX i kapaciteterne 512 GB, 1 TB, 2 TB og 4 TB. Priserne begynder ved 945 kroner for 1 TB udgaven, hvilket er 50 procent under den senere gadepris. Den store 4 TB version skal man betale godt 3.000 kroner for….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny Huawei topmobil er tæt på