3 tilbyder mere sport og sjov

Dit flyvende øje i hjemmet

(Foto: Ring / Amazon)

Vi kender alle billederne fra science-fiction film, hvor små robotter svæver rundt i luften og holder øje med, hvilke mennesker der er i lokalet, og hvad det foretager sig.

Nu kunne det imidlertid se ud, som om de flyvende øjne snart bliver virkelighed. Eneste forudsætning er, at man har indrettet sit hjem eller sine kontorer, så de rummer de nyeste trådløse Wi-Fi net.

I forbindelse med sin præsentation af en masse ”smarte” produkter til hjemmet har Amazon nemlig løftet sløret for en helt ny type overvågnings-kamera.

I stedet for at være placeret fast i f.eks. loftet, på en reol eller væggen bruger ”Ring Always Home Cam” en lille drone.

Den kan man via en smartphone eller tablet-app få til at flyve og patruljere en fastlagt rute gennem boligen med jævne mellemrum.

(Foto: Ring / Amazon)

Undervejs har dronen øjne og ører åbne og kan rapportere tilbage via internet eller mobiltelefonen, når noget usædvanligt sker.

Ifølge Amazon kan folk på arbejde f.eks. blive alarmeret om, nogle indbrudstyve åbner et dør, eller man har glemt at lukke et vindue, køleskabs-døren eller slukke lyset og en ovn.

Ring er Amazons datterselskab til udvikling af alle mulige gadges til det smarte hjem. Ring fremstiller alt fra elektroniske baby-alarmer, over digitale termostater til panik-knapper, elektroniske låse, alarmer og overvågnings-kameraer.

”Always Home Cam” navnet er ikke specielt velvalgt til det spændende nye produkt. Navnet fortæller jo ikke spor om, hvad nyheden kan. Heldigvis kan jeg så sætte flere ord på i en artikel.

Amazon har travlt med at fortælle, at drone-kameraet er sikret ekstra godt mod misbrug. Ellers kunne det jo være til stor hjælp for hackere, der gerne lige vil kigge sig omkring i en bolig, inden de bryder ind for at stjæle ting.

Den flyvende sikkerheds-vagt programmeres enten til at følge en bestemt rute i huset, eller den kan styres manuelt fra ejerens smartphone. Her kan han eller hun se en rundtur som en video på skærmen.

Når dronen er fløjet tilbage til sin base-station, slukkes dens kamera automatisk. Med andre ord kan man være roligt for, at det flyvende øje ikke overvåger sine ejere, når de ikke ønsker det.

Mens dronen flyver rundt, støjer den også en del. Ikke fordi den har en skramlende motor, men for at advare eventuelt tilbageblevne beboere. De er måske ikke så glade for at blive filmet, mens de synger ”O Sole Mio” i brusebadet.

Dronen kan desuden kobles sammen med Amazons Ring alarm-systemer. De har indbygget kunstig intelligens, der vurderer farligheden af hvert indkommende signal fra sensorer og kameraer.

I USA er Ring dog rendt ind i medie-problemer, der kan minde om dem, vi hører fra Kina. Amazon har nemlig lavet aftaler med politiet i flere delstater om, at de kan få adgang til private videoer og lydfiler, der er optaget af Ring enheder.

I den forbindelse garanterer Ring, at alarm-ejerne først skal give skriftlig tilladelse til, at de oplysninger, som Amazon lagrer på sine servere i skyen, bliver videregivet til myndighederne.

Amazon siger, at drone-kameraet kommer på markedet i løbet af 2021. Prisen kommer til at ligge på ca. 250 dollars eller ca. 1.650 kroner….

(Fotos: Ring / Amazon)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 tilbyder mere sport og sjov