Zenfone 7 har smarte kameraer

Det handler vi mest online

(Foto: Mediamodifier / Pixabay

Hver fjerde computer, mobiltelefon, tablet, øretelefon eller smartwatch bliver i dag købt via internet. Om tre år vil det være 40 procent.

Det viser nye prognoser fra analyse firmaet Statista, der har lavet en oversigt over det globale online salg fra 2017 og frem til 2023. ”Consumer Market Outlook” hedder rapporten.

Underholdnings-elektronik er samtidig den hurtigst voksende kategori af internet indkøb. Hårde hvidevarer og køkken-apparater kommer lige efter, mens tøj og beklædning (apparel) lander på en tredjeplads.

Briller og kontaktlinser ventes at vokse med hele 13 procent online salg i de kommende år. Lige nu foregår omkring 20 procent af købene. Om tre år vil være fjerde produkt fra en optiker blive afsat via internet.

Fødevarer står kun for omkring to procent af det globale internet salg, men der er enorme forskelle fra land til land. I nogle markeder som f.eks. Kina og Sydkorea bliver hver femte krone af mad-budgettet i dag brugt online.

(Infografik: Statista.com)

Spådommene fra Statistas analytikere er desuden lavet uden speciel hensyntagen til Corona pandemien, der rumsterer over hele verden for tiden. Tal fra de seneste fem-seks måneder er ikke klar endnu.

Derfor kan prognoserne godt ændre sig en smule på grund af COVID-19:

F.eks. er salget af fødevarer eksploderet i mange lande, fordi folk er blevet tvunget til at arbejde hjemmefra. I Danmark er antallet af nye kunder hos Nemlig.com gået frem med 60 procent i første halvår af 2020.

Underholdnings-elektronik har også boomet under Corona. Tusinder af mennesker har anskaffet sig bedre laptops, større skærme, nye tv og hurtigere internet….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Zenfone 7 har smarte kameraer