Vinyl fortsætter sit comeback

Zenfone 7 har smarte kameraer

(Foto: Asus)

Asus’ smartphones er hverken særlig udbredt eller kendte på det danske marked. Det er til gengæld Asus’ laptops og gamer-udstyr ROG.

Lidt ærgerligt, for telefonerne fra den taiwanesiske elektronik fabrikant indeholder både smarte og utraditionelle ideer. Det gælder også for den nye Asus Zenfone 7.

Asus har nemlig fået den glimragende idé at udrydde mobilernes selfie skyder i skærmen. Den har jo alligevel en dårligere kvalitet end kameraerne på telefonens ryg.

Asus har derfor fundet på en motor-drevet mekanisme,  der vipper kamera-modulet fra bagsiden om på fronten, når der er brug for selfies. De bliver så taget med samme objektiver, som normalt bruges til de mere krævende fotos og video-optagelser.

Hovedkameraet er fra Sony og på 64 megapixel (MP). Det assisteres af et ultra-vidvinkel objektiv på 12 MP og en tele på 8 MP med 3x optisk zoom.

Her kan tydeligt se, hvordan en motor kan “flippe” kameraerne over fra bag- til forside af telefonen. (Foto: Asus)

Kameraerne er koblet til en fire-akset optisk billed-stabilisering og en 2×1 fase-korrigeret autofokus. Zenfone 7 kan optage video i op til 8K kvalitet. Det lyder jo fint.

Skærmen er af AMOLED typen og måler 6,67 tommer. Den viser billeder i Full HD+ kvalitet – 2.400 gange 1.080 punkter – og opdateringen sker med ganske hurtige 90 Hz. Det sarte display gemmer sig bag ridsefast Gorilla Glass 6.

Fingeraftryks-skanneren sidder på telefonens side, hvor man også finder en ”smart key”. Den fungerer både til tænd/sluk/standby og som aktivering af Google Assistant eller andre personligt indstillede genveje.

Som moden foreskriver, kommer Asus Zenfone 7 i to udgaver – en almindelig og en Pro. Begge har 5G som standard:

Zenfone 7 kører med den allesteds nærværende Snapdragon 865 som motor, der kan sprede sine data i 6 eller 8 GB lynhurtig DDR5 RAM eller et 128 GB lager med UFS 3.1 s

Asus Zenfone 7 har power og kvaliteter, så den sagtens kan blive til en grim konkurrent for toptelefoner fra Samsung, Apple, Huawei, OnePlus eller Sony. (Foto: Asus)

 

Storebror Zenfone 7 Pro er udstyret med den helt nye Snapdragon 865+, der skal være 15 til 20 procent hurtigere. Her er 8 GB RAM og 256 GB lager standard.

I begge telefoner sidder et stort batteri på 5.000 mAh. Det kan oplades hurtigt via Quick Charge 4, og man kan via en app på mobilen indstille, hvor hurtigt opladningne skal foregå. Jo hurtigere, desto mere slider det på batteriet.

Endelig kan man udvide lageret til utrolige 2 TB på begge Zenfone 7 modeller. Det er mere, end man ser i selv kraftige laptops og desktop-pc’er.

Med andre ord er Asus nyheden en kraftkarl, der konkurrerer direkte med f.eks. Samsungs Galaxy S20  og Note20, OnePlus 8 Pro, Apples iPhone 11 Pro Max, Huaweis P40 Pro eller Sonys Xperia 1 II.

Da jeg ikke ved, om Zenfone 7 kommer til salg herhjemme, kan jeg ikke byde på danske priser. I Taiwan koster standard modellen 21.990 lokale dollars, hvilket svarer til ca. 5.100 kroner. Pro versionen skal man betale 27.990 NT$ for – det er ca. 6.600 kroner….

Det ser måske ikke så elegant ud, men på Zenfone 7 vipper man bagsidens kamera modul frem, så man har hele tre objektiver at tage selfies med. (Foto: Asus)

(Foto: Asus)

 

 

 

https://www.asus.com/dk/

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinyl fortsætter sit comeback