Billeder på bord, væg eller gulv

Det kan betale sig at kopiere

(Foto: Instagram)

I forbindelse med diskussionen omkring den populære video-app TikTok, som præsident Trump vil have forbudt i USA, er det kommet frem, at Facebook allerede har været ude og kopiere kinesernes bedste features.

Den nye Instagram funktion ”Reels” er nemlig taget direkte fra TikTok. Den gør det muligt at lave små video-klip, som man øjeblikket efter kan dele med tusinder af andre via det sociale medie.

Reels inviterer til at ”optage og redigere 15 sekunders multi-klip videoer med lyd, billed-effekter og nye kreative værktøj”, skriver Instagram.

Det lyder påfaldende som en beskrivelse af, hvad der har givet TikTok millioner af brugere verden over – inklusive danske teenagere og børn.

Hvad der måske er endnu mere udtalt er, at Reels bestemt ikke er første gang, hvor Facebook ”låner” ideer eller stjæler komplette funktioner fra sine konkurrenter.

 

(Infografik: Statista.com)

Det mest kendte eksempel er Instagram Stories – se indledningsfoto til artiklen –  som Facebook fik inspirationen til hos Snapchat. Her var Stories et af de helt store trækplastre – igen hos teenagere.

Siden har Mark Zuckerberg og co. spredt Stories ud til både Facebook selv og til WhatsApp, hvor den dog kaldes for ”Status.”

På chef-etagen hos Snapchat ærgrer man sig nok over, at man ikke fik patent-beskyttet alt i og omkring Stories, inden Facebook fik øje på den gode idé.

Facebooks dygtige marketing maskine har nemlig gjort Stories til en større succes med mange flere brugere, end Snapchat selv har. Alle Facebooks udgaver benyttes i dag af over 500 millioner dagligt. Hos Snapchat er det under 200 millioner….

Med andre ord kan det somme tider betale sig at ”stjæle”….

Instagram har nu kopieret, hvad der har gjort TikTok til en mega-succes over hele verden – de korte 15 sekunders videoklip med god lyd og sjove effekter. (F>oto: Instagram)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billeder på bord, væg eller gulv