Hvilken Android er mest udbredt?

Facebook mister teenagere for første gang

Det har været forudset længe, men spådommene har aldrig holdt. Nemlig at Facebook mister en masse unge brugere – og at Snapchat skulle vinde en stor del af dem.

I år vil det dog ske, hævder et af internets mest seriøse analyse bureauer. eMarketer regner med, at Facebooks fald vil komme i aldersgruppen 12 til 17 år – og kun dér. Alle andre aldersgrupper vil fortsat bruge Facebook og sørge for, at verdens største sociale medie også vil vokse sig endnu større i år.

Det overraskende er ikke, at det unge smartphone publikum er ved at miste interessen for Facebook. Det er til gengæld, at eMarketer for første gang nogensinde forudser en nedgang til Facebook. Ellers har eMarketer konstant gået mod strømmen af prognoser og holdt på, at Facebook ville gå frem i alle aldersgrupper. Og eMarketer har haft ret hver gang.

Ifølge eMarketer vil 14,5 millioner amerikanere mellem 12 og 17 år bruge Facebook ved udgangen af i år. Det er 3,4 pct. færre end ved nytåret 2016/2017.

Samtidig vil Snapchat erobre 19,2 pct. flere brugere i aldersgruppen 18 til 24 år. Det er en fremgang, som Snapchat har brug for. Indtil videre har Snap skuffet gang på gang med sine brugertal:

Mens Facebook kan mønstre over to milliarder aktive besøgende om måneden og Instagram 700 millioner, hinker Snapchat langt efter med 173 millioner daglige brugere.

En anden vigtig iagttagelse i eMarketers nye rapport er, at teenagere og tweens (dem i 20’erne) bruger Facebook mindre end før. De logger ikke ind så ofte længere, og når de er ”på”, bruger de ikke lang tid og er slet ikke så engagerede som tidligere. Det vil sige færre indlæg, kommentarer og reaktioner.

eMarketer mener også, at vi i løbet af i år vil se langt flere ”Facebook-nevers”. Det er et udtryk for børn og teenagers, der fuldstændig ignorerer Facebook. I stedet bruger de Snapchat, Instagram eller WhatsApp. De to sidstnævnte er ejet af Facebook, så katastrofen er nok ikke så stor, når de unge bare flytter fra en afdeling til en anden.

Bemærk, at tallene i denne artikel gælder det amerikanske marked. Verdens-situationen behøver ikke nødvendigvis se  identisk ud i Danmark og Vesteuropa. Dog kan man som regel bruge trends fra USA som strømpile for, hvad der vil ske på denne side af Atlanten….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvilken Android er mest udbredt?