YouSee samler tv og streaming i én app

Airbnb laver OL om til virtuel festival

Sommer-olympiaden I Tokyo er aflyst i år på grund af Corona pandemien og bliver måske gennemført til næste år.

Så længe behøver idræts-interesserede dog ikke vente. Sammen med den internationale olympiske komité (IOC) og IPC – den tilsvarende paralympiske organisation for handicappede – vil Airbnb sende legenes ånd ind i folks hjem og stuer via internet.

Airbnb sponserer nemlig en fem-dages online festival, hvor over 100 kendte olympiske og paralympiske sportsstjerner vil optræde som værter.

OL-festivalen kører i dagene fra den 24. til den 29. juli. Fra den 22. juli kan man via Airbnb købe billetter til at deltage i online oplevelserne.

Det er præcist samme tidspunkt som det aflyste OL i Tokyo. Det skulle dog have varet noget længere – indtil den 9. august – på grund af de mange forskellige sports-konkurrencer, der skulle afvikles.

USA’s berømte atletik stjerne Jackie Joyner-Kersee holder foredrag om sind og fysik i elite-sport. (Foto: Airbnb)

Traditionen tro indledes det virtuelle OL med en flot åbnings-ceremoni mandag den 24. juli. Deciderede konkurrencer om medaljer får man dog ikke at se. Til gengæld er det muligt at komme tæt på stjernerne gennem interaktive sessioner med dem.

Sportsfolkene, der har afsat mange år af deres liv på at toppe ved OL, får samtidig mulighed for at tjene lidt penge til at dække deres udgifter. De bliver nemlig betalt for at dele deres erfaringer, trænings-metoder og livshistorie med online publikum fra hele verden.

Blandt de tilbudte internet oplevelser er f.eks at se den japanske tennis-stjerne træne. Det bliver med ægte ”behind-the-scenes” billeder, lover Airbnb.

En anden oplevelse, man kan booke, er en trænings-runde med den britiske triatlet Jonny Brownlee. Eller deltag i en snak om krop og sind med den amerikanske top-atletik kvinde Jackie Joyner-Kersee. Endelig kan man lære strand-zumba i verdensklasse med Brasiliens atletik-stjerne Tom Hintaus.

Endelig kan man også få et par skægge online glimt af det Japan, man går glip af, fordi landet er lukket for turister på grund af Corona.

Via Airbnb kan man f.eks. booke en virtuel trænings-session med den japanske tennis stjerne Naomi Osaka. (Foto: Airbnb)

Man kan således booke en virtuel deltagelse i en traditionel japansk te-ceremoni, besøge de gamle templer i Kyoto eller få afsløret hemmelighederne i sake risvinen.

Sessionerne kan man booke online hos Airbnb fra den 22. juli via dette link. Priserne for at deltage ligger på mellem 135 og 200 kroner pr. person. En del af online-oplevelserne vil man kunne følge ”live” eller gense dem via Airbnb og de olympiske YouTube kanaler.

Verdens største dele-bolig-portal – Airbnb -lvar udset til at være en af sponsorerne bag OL 2020 i Tokyo. Derfor var det naturligt – som et online medie med millioner af brugere – at organisere en virtuel olympiade festival:

“I en tid, hvor det er svært for os at samles og fejre sports-udøveres præstationer, vil Airbnb gerne være vært for sommerfesten. Den giver nemlig mulighed for at opleve den olympiske og paralympiske ånd virtuelt,” forklarer Joe Gebbia. Han er en af medstifterne af Airbnb.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

YouSee samler tv og streaming i én app