Alt om Huaweis tre nye P20 telefoner

Terningen klar på 0,38 sekund

Hvor lang tid tog det jer at løse en Rubiks terning og få alle farver til at sidde på rette plads? For I har vel prøvet som millioner af andre mennesker verden over.

Måske I klarede opgaven på nogle minutter, eller brugte I flere timer. Eller opgav I simpelthen, og det ville I bestemt ikke være ene om.

Fra tid til anden har man set tv-shows, hvor talenterede mennesker løser Rubiks terning på under et minut eller på bare få sekunder. Det er imponerende at skue, og deres hænder drejer og vrider i et utroligt tempo.

Men alle de mange Rubiks løsere. De er nu blevet slået an en robot. En maskine. Den har sat en ny verdensrekord med kun 0,38 sekund.

Her er verdensrekord holderen i Rubiks terning.

Maskinen er konstrueret af software udvikleren Jared Di Carlo og Ben Katz, der studerer robot teknologi på berømte Massachusetts Institute of Technology i Boston. Begge har delt videoer med rekorden på deres blogs.

Den gamle Rubik record var ikke ligefrem langsom. Den stod på 0,637 sekund og var sat af en Sub1 maskine designet af det store tyske chip firma Infineon.

Ifølge Jared Di Carlos blog ”Cactus Zone” bruger de to venner såkaldte Kollmorgen ServoDisc motorer, der er langt hurtigere end traditionelle elmotorer. Kollmorgen maskiner kan opnå hastigheder på 1.000 omdrejninger i minuttet og dreje terningen en kvart omgang på 10 millisekunder.

Motorerne styres af software med elementer af kunstig intelligens, farve genkendelse og webcams fra flere PlayStation 3 spillekonsoller.

Rubik maskinen tager indledningsvis et billede af terningens farver og bruger den som udgangspunkt for en vurdering i mikroprocessoren. På brøkdele af et sekund bestemmer softwaren, hvilke bevægelser og drejninger, der er nødvendige for at få farverne til at stå korrekt på alle terningens seks sider. Denne ”tænketid” kræver i gennemsnit 45 millisekunder.

Et glimt af fremgangsmåde – for 38 sekunder et kun et glimt – kan I få ved at studere videoen. I kan se flere detaljer, hvis I kan sløve videoens afspilnings-tempo med slow motion.

Jared Di Carlo og Ben Katz skal nu have deres maskine godkendt af inspektører fra Guinness Book of Records, før deres nye verdensrekord på 0,38 sekunder for en Rubik løsning er officiel….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alt om Huaweis tre nye P20 telefoner