Den personlige kontakt er meget vigtig

Honda viser skæg robot

Selvom denne blog egentlig ikke har nye biler som tema, kan der være gode grunde til at holde øje med, hvad der sker af nyt på de internationale biludstillinger som f.eks. Tokyo Motor Show.

I de seneste par år er biler og underholdnings-elektronik nemlig smeltet sammen. I dag er det lige så vigtigt som motoren og de fysiske præstationer på landevejen, hvad nye bilmodeller tilbyder af onboard elektronik, touch skærme, Apple CarPlay, Google Android Auto, trådløst Wi-Fi osv. osv.

Den trend har også betydet, at nye bilmodeller nu får egen stand på store elektronik udstillinger som CES Show i Las Vegas. Og omvendt – at man skal finde spændende nye gadges på bilmesser.

Tag f.eks. Hondas nye RoboCas koncept, der er en selvkørende bil i miniformat. Her blot ombygget til et rullende køleskab og en hjemme robot med kunstig intelligens. Komplet med en front som et ansigt og rullende øjne.

Honda forestiller sig RoboCas som en ”lille hjælper”, der via moduler kan skræddersys til lige præcis de behov og ønsker, kunden har. Modulerne sidder på et fælles chassis med en elmotor. Lidt i stil med, når autofabrikanterne sælger flere modeller med samme undervogn – sedan, coupe, SUV, cabriolet, stationcar osv.

På Tokyo Motor Show viser Honda bl.a. sin robot som rullende køleboks, som man kan tage med til fester, picnic, stranden osv. Med maven fyldt af kolde drinks og is.

En anden prototype har Honda robotten som selvkørende café: Den har indbygget kaffemaskine, lager til kopper, fløde og sukker – samt trådløs betaling for drikkene via smartphone, NFC, Apple Pay eller det kinesiske Ali Pay.

Honda foreslår også, at robotten kan fungere som mobil oplader til elbiler og elcykler. På en parkeringsplads kan RoboCas selv finde hen til den bil, der trænger til fornyet energi – efter opkald fra en smartphone app.

Well – nu er Japan jo et land, hvor man elsker karaoke. Så derfor viser Honda sin robot som en selvkørende gadesanger – komplet med stereo forstærker, højttaler, hånd-mikrofon og jukeboks, der styres fra en tablet skærm i toppen af robotten.

Midt i alle de skægge og show-prægede præsentationer ligger der dog også alvor i Hondas planer med RoboCas Concept.  Som alle andre bil- og motor-fabrikanter arbejder Honda intenst med elektrificering, og i den forbindelse kan mobile, selvkørende små elværker have en stor fremtid….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den personlige kontakt er meget vigtig