Huawei markerer sig i laptops

Vi køber mange flere pc’er

Efter adskillige år, hvor salget af pc’er bare faldt og faldt, har den triste udvikling lige pludselig vendt her i årets anden kvartal. Forklaringen er nok først og fremmest Corona.

Ifølge det store internationale analyse-firma IDC købte vi på verdensbasis hele 11,2 procent flere pc’er i april, maj og juni. Målt i styktal er det 72,3 millioner styk.

Tallene omfatter desktop pc’er, laptops, tablets, men ikke Chromebooks og iPads. Blandt dem har efterspørgslen været klart størst efter laptops.

Her ses IDC’s foreløbige Top-5 liste over det globale pc-salg i andet kvartal af 2020. (Grafik: IDC)

Det passer fint med de meldinger, vi også haft hørt fra danske it-forhandlere. De har haft gyldne dage under COVID-19, fordi folk havde brug for nye laptops, masser af webcams, større skærme og hurtigere internet-forbindelser, når de nu skulle arbejde hjemmefra.

Fremgangen holder dog kun en overgang – så længe Corona pandemien raser. Derefter vil pc-salget falde igen, spår både IDC og analyse-rivalerne fra Gartner.

Det er de samme “usual suspects”, der også dominerende pc-salget i årets andet kvartal. Lenovo ig HP er næsten lige så og sidder tilsammen  på halvdelen af verdensmarkedet

Laptops står for det store salg af pc’er i verden. Spille-pc’er til e-sport vokser også i popularitet. (Foto: MainGear)

Dell kommer halsende efter på en lige så sikker tredjeplads, men otte-ni procent efter de to førerhunde i pc’er. Alle andre – herunder Apple og Acer – har globale markedsandele på under otte procent.

HP’s og Lenovos herredømme i pc’er demonstreres også af et andet tal: Alle andre pc-fabrikanter, der ikke ligger i Top-5, udgjorde kun en femtedel af verdens pc-salg i april, maj og juni. Her ligger kendte navne som f.eks. Microsoft, Asus, Huawei, Xiaomi, Fujitsu, Razer og  MSI….

(Indledningsfoto til artiklen: StockSnap / Pixabay)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei markerer sig i laptops