Emojis har 25 års fødselsdag

Huawei markerer sig i laptops

Fra på mandag den 13. juli  står der nye laptop modeller i butikkerne fra Huawei. Det er bærbare pc’er i de lidt højere klasser, som konkurrerer direkte i design og ydelse med MacBooks og de dyrere modeller fra HP og Lenovo.

Huawei forbinder de fleste danskere med smartphones, der har de bedste kameraer ombord. Huaweis 5G slagsmål med USA og den danske regering har man heller ikke kunnet undgå at opdage.

Huawei kan dog meget mere end tele-netværk og mobiltelefoner. Den kinesiske gigant bygger f.eks. også tv-apparater, badevægte, tablets, øretelefoner, højttalere, smarte ure, elektronik til selvkørende biler – og laptops.

Sidstnævnte har stille og roligt erobret respektable markedsandele hos kunder, hvor den bærbare pc godt må udstråle ego, elegance og kræfter. Der er lidt BMW over de kinesiske MateBooks.

Huawei har opgraderet sine små MateBooks med de nyeste 10. generation Intel Core processorer. (Foto: Huawei)

Det gælder også for de nye, opdaterede udgaver af de små MateBook 14 og 13, som jeg ofte har hørt betegnet som Windows-verdenens svar på Apples MacBooks. Priserne er ret høje, men det er deres stil-niveau også.

Den mest åbenlyse del af de nye Huawei laptops er skærmen. Her er der tale om FullView displays, der viser billeder i 2K kvalitet. Det vil sige med 2.160 gange 1.440 punkter. Billedformatet er det klassiske 3:2 – og touch- skærmenes størrelser 13 og 14 tommer.

Indendørs sidder den nyeste 10. generation Intel Core processorer, der har 16 GB RAM til at sprede sig på som standard. Den lille MateBook 13 kommer som standard med et Nvidia GeForce MX 250 grafikkort. Storebror MateBook 14 rummer den kraftigere MX 350 grafikchip.

Huaweis knowhow fra mobiltelefoner genfinder man bl.a. i laptoppenes konsekvente køling og optimale udnyttelse af batterierne.

Huawei MateBook 14 kommer med en 2K touch skærm gg et kraftigt grafikkort fra Nvidia. (Foto: Huawei)

Når computeren arbejder for fuldt tryk, kan den holde hovedet koldt takket være en god indvendig luft-cirkulation og Huaweis særlige Shark Fin Fan 2.0 teknologi.

MateBook 14 har et 56 watt batteri, der kan køre i 13,6 timer ved almindeligt brug. Man kan surfe rundt op nettet i 10,7 timer elle se film i 14,7 timer i Full HD kvalitet  på en opladning. MateBook 13 har et mindre batteri på 41,7 watt, der garanterer op til 11,6 timers video-afspilning.

Begge laptops har også lånt Huaweis teknologi til hurtig opladning fra mobiltelefonerne. Det tager således kun et kvarter i stikkontakten, for at MateBook 13 kan køre videre i 2,3 timer og MateBook 14 i tre timer.

Og apropos smartphones og laptops: Begge maskiner er udstyret med Huawei Share og Multi-screen Collaboration, der gør det muligt at dele skærm mellem en Huawei mobil og en MateBook. På den måde kan man nemt flytte filer, se og redigere indhold fra telefonen på den større laptop skærm.

Den nye MateBook 13 model. (Foto: Huawei)

Huawei Share sørger samtidig for, at man kan bruge apps på mobiltelefonen direkte fra laptoppen. Selvfølgelig kan man også navigere på smartphonen via computerens tastatur, pegefelt, touch skærm eller mus.

Huawei MateBook 13 vejer 1,3 kilo og fås i farverne Space Gray eller Mystic Silver. Priserne ligger på 7.000 kroner med Intel Core i5 processor eller 9.000 kr. med i7 chip ombord.

Huaweis nye MateBook 14 vejer 1,53 kilo og fås kun i Space Gray. Den koster 8.500 kroner med Core i5 motor og 10.000 kroner med Core i7 chip….

(Indledningsfoto til artiklen: Huawei)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Emojis har 25 års fødselsdag